Forum avocaţi > Litigii

Prescriptie credit

30-10-2016
Vizitator
Buna ziua. In anul 2008 am facut un imprumut pe cinci ani . Timp de patru ani am achitat ratele la zi,apoi am divortat si am ramas singura cu datoriile de achitat si cu un copil de crescut. Am cerut o reesalonare astfel incat sa pot achita ratele,fara sa se rezolve. Am ajuns in imposibilitate de plata. Datoria a fost preluata de o firma de recuperari care ameninta cu executarea silita. Intrebarea mea e:are dreptul firma de recuperare la executare in conformitate cu hotararea996a ICCJ?si trecand mai mult de trei ani de la ultima rata achitata pot face contestatie la executare pt prescriptia creantei? Va multumesc
Răspunde
 31-10-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Nu stiu la care hotarare a ICCJ faceti referire!

Trebuie sa stiti ca termenul de 3 ani de prescriere se calculeaza de la ultimul act de executare si nu de plata.

Orice fel de executare inceputa, chiar numai trimiterea unei somatii, intrerupe termenul de prescriere.

Contestatie la executare puteti face in termen de 15 zile de la primirea oricarui act de executare.
Daca exista implinit termenul de prescriere, fara sa existe nicio intrerupere, atunci puteti cere instantei sa constate prescris debitul.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.