Forum avocaţi > Litigii

Martor - schimbare declaratie

01-11-2016
Vizitator
Buna ziua,

Mama mea a dat o declaratie in calitate de martor dar acum doreste sa schimbe o parte din ce a declarat initial. Problema e ca nu vrea sa mearga la politie din nou de frica ca ii vor schimba incadrarea din martor in altceva si va ajunge la inchisoare pentru marturie mincinoansa. Are 70 de ani si traieste acum intr-un chin conitnuu ca va ajuge la inchisoare, ca o sa-i schimbe incadrarea din martor in inculpat intr-un caz in care nu are nici-o legatura semnificativa.

Rog un avocat sa isi spuna parerea si/sau un sfat.

Multumesc.

Multumesc.
Răspunde
 01-11-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Mama dvs. isi poate schimba sau nuanta declaratia in orice moment. Exista totusi posibilitatea de a considera ca prima declaratie nu a fost sincera, insa in masura in care aceasta declaratie nu a avut o influenta hotaratoare asupra mersului procesului, nu ar trebui sa aiba problema.

Ma indoiesc insa ca cineva ar putea acuza o doamna de 70 de ani de marturie mincinoasa.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-04-2017
Vizitator
Buna ziua ,sotul meu este martor intr-un proces ,si cand a fost in instanta ,nu si-a mai mentinut in totalitate declaratia deoarece ,acea declaratie a fost facuta sub presiune si amenintari de catre procurorul DNA ,mentionez ca dupa acele presiune facute de catre procurorul DNA a suferit o depresie ,si a depus in instanta o scrisoare medicala ,,intrebarea e ,,poate pati ceva ca si-a schimbat o parte din declaratie ?? Va multumesc.
Răspunde
 24-04-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Rotariu Mihaela a scris pe 24-04-2017:
Buna ziua ,sotul meu este martor intr-un proces ,si cand a fost in instanta ,nu si-a mai mentinut in totalitate declaratia deoarece ,acea declaratie a fost facuta sub presiune si amenintari de catre procurorul DNA ,mentionez ca dupa acele presiune facute de catre procurorul DNA a suferit o depresie ,si a depus in instanta o scrisoare medicala ,,intrebarea e ,,poate pati ceva ca si-a schimbat o parte din declaratie ?? Va multumesc.

Buna ziua,

Depinde foarte mult in ce sens si-a schimbat declaratia si ce impact are acea declaratie asupra intregului proces. Daca exista o schimbare clara de pozitie in sensul ca declaratia din prezent contrazice declaratia de la urmarire penala, procurorul de sedinta se poate sesiza pentru savarsirea de catre sotul dvs. a infractiunii de marturie mincinoasa.
Acest lucru inseamna ca se va deschide un dosar penal pe numele sotului dvs. si in urma cercetarilor care se vor efectua in cauza se va stabili daca sunt indeplinite conditiile pentru atragerea raspunderii penale a sotului dvs. pentru marturie mincinoasa.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-04-2017
Vizitator
mentionez ca procurorul care i-a luat declaratie este arestat ,procurorul Eva ,toata declaratie sotului meu ,pe care a fost data in fata procurorului a fost bazata de inregistrari tlf ale DNA,dosarul este de dare,si luare de mita inculpat este un coleg de serv ,dar sotul meu nu a participat la luare si dare de mita ,procurori sau bazat pe niste convorbire tlf ,dar eu nu am fost la darea de mita ,si nici nu stiu daca sa dat ,mentionez ca audierea sotului meu ca martor e din 2012
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.