Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Litigii

Cetatean american, daca imi aduc masina in Romania, cat pot sa o conduc legal cu numere americane?

21-12-2016

Ma gandesc sa ma mut pentru un an cu familia in Romania din USA. Vreau sa aduc si o masina cu mine, pot sa conduc in Romania o masina cu numere americane? Am gasit urmatoarele reguli din legislatia rutiera:

(1) Persoanele care domiciliaza în alte state, aflate temporar în România, pot conduce autovehicule pe drumurile publice daca poseda permis de conducere valabil, conform modelelor stabilite în Conventia asupra circulatiei rutiere, prevazuta la art. 82 alin. (2), sau a carui valabilitate este recunoscuta pe baza de reciprocitate.
(2) Persoanele cu domiciliul în România care poseda permise de conducere nationale eliberate de autoritatile statelor membre ale Conventiei asupra circulatiei rutiere au dreptul sa conduca autovehicule pe drumurile publice cel mult 90 de zile de la intrarea lor în tara.

La punctul (1) nu este specificat un termen, si luand in considerare ca am pasaport american si domiciliul in America, inseamna ca pot sa conduc masina mai mult de 90 de zile cu numere americane?

Daca regula se aplica si pentru mine, 90 de zile, daca la fiecare 80 de zile conduc pana in Ungaria si inapoi, pot sa conduc iarasi 90 de zile legal in Romania?

Va multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.