Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Litigii

Proprietate comuna partajata iar unul dintre cooperatori vrea sa devina autonom

20-01-2017
Vizitator
BUNA ZIUA! AM O INTREBARE DESPRE UN CAZ MAI DIFICIL DEOARECE SUNTEM IMPLICATI SI FAMILIAL.EU AM CUMPARAT DE LA MATUSA MEA JUMATATE DIN PROPRIETA EI DOBANDITA PRIN MOSTENIRE DE LA PARINTII EI RESPECTIV BUNICII MEI.ASTA A FOST DORINTA BUNICILOR MEI MOTIVUL PENTRU CARE AR FI PUTUT PRIMI SI MATUSA MEA PARTE DIN IMOBIL.INTR UN FEL SAU ALTUL EA MA OBLIGA SA LOCUIES CU EA .MENTIONEZ
- CLADIREA ARE DOUA CORPURI IAR ELE SUNT IMPARTITE EGAL NOU ADICA JUMATAE DIN PRIMUL CORP SI JUMATATE DIN AL DOILEA I MI REVIN MIE IAR CELALALTE JUMATATI DE CORPURI II RENIN EI.EU NU DORESC SA LOCUIESC CU EA DEOARECE BUNICII MEI AU DECEDAT SI DORESC SA SE GASEASCA O MODALITATE CORECTA SI O SOLUTIE BUNA PENTRU AMANDOUA .IN NICI UN CAZ NU VREA SA VANDA CASA SI SA IMPARTIM BANII OBTINUTI ,DAR NU VREA SA-MI DEA NICI VALOAREA REALA CARE O ARE IMOBILUL PRECIZAT (adica sa o cumpere ea).CE DREPTURI AM IN CAZUL IN CARE EU NU VREAU SA LOCUIM IMPREUNA? MULTUMESC ANTICIPAT.
Răspunde
 23-01-2017

Timisoara
0744594147 (Doar pt. programări)
rodica.simu@gmail.com
Buna ziua,
Daca nu va intelegeti cu matusa dvs., puteti sa solicitati in instanță iesirea din indiviziune, prin partaj judiciar.
Evaluarea proprietatii se va face de catre un expert, prin raportul de expertiza, in cadrul procesului de partaj.
Daca matusa vrea sa pastreze toata proprietatea, atunci va fi obligata de instanță sa va plateasca, in anume termen, suma de bani cuvenita pentru partea dvs.
Daca matusa nu plateste in termenul stabilit de instanță, si nici nu este de acord cu vanzarea proprietatii, atunci vanzarea se face prin executorul judecatoresc.

Avocat RODICA SIMU
UNBR - Baroul Timis
Tel. 0744 594 147 - doar pentru programări
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-01-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Buna ziua.
In situatia in care nu veti ajunge la un consens impreuna cu matusa dvs., va sfatuiesc sa va adresati instantei de judecata cu o actiune de partaj.
Puteti solicita in principal partajarea imobilului prin atribuirea acestuia matusii dvs. cu plata unei sulte echivalente contravalorii cotei dvs de proprietate de catre aceasta in favoarea dvs., iar in subsidiar partajarea imobilului prin vanzarea acestuia. In ambele situatii dvs. veti obtine o suma de bani reprezentand contravaloarea cotei dvs. din imobilul in discutie.
Valoarea imobilului va fi stabilita de catre un expert judiciar numit de catre instanta de judecata. Important de mentionat este faptul ca pentru a se realiza o exeprtiza in cadrul procesului de parataj, aceasta proba trebuie solicitata prin cererea de chemare in judecata adresata instantei.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-01-2017
Vizitator
ZANFIR MARIA a scris pe 20-01-2017:
BUNA ZIUA! AM O INTREBARE DESPRE UN CAZ MAI DIFICIL DEOARECE SUNTEM IMPLICATI SI FAMILIAL.EU AM CUMPARAT DE LA MATUSA MEA JUMATATE DIN PROPRIETA EI DOBANDITA PRIN MOSTENIRE DE LA PARINTII EI RESPECTIV BUNICII MEI.ASTA A FOST DORINTA BUNICILOR MEI MOTIVUL PENTRU CARE AR FI PUTUT PRIMI SI MATUSA MEA PARTE DIN IMOBIL.INTR UN FEL SAU ALTUL EA MA OBLIGA SA LOCUIES CU EA .MENTIONEZ
- CLADIREA ARE DOUA CORPURI IAR ELE SUNT IMPARTITE EGAL NOU ADICA JUMATAE DIN PRIMUL CORP SI JUMATATE DIN AL DOILEA I MI REVIN MIE IAR CELALALTE JUMATATI DE CORPURI II RENIN EI.EU NU DORESC SA LOCUIESC CU EA DEOARECE BUNICII MEI AU DECEDAT SI DORESC SA SE GASEASCA O MODALITATE CORECTA SI O SOLUTIE BUNA PENTRU AMANDOUA .IN NICI UN CAZ NU VREA SA VANDA CASA SI SA IMPARTIM BANII OBTINUTI ,DAR NU VREA SA-MI DEA NICI VALOAREA REALA CARE O ARE IMOBILUL PRECIZAT (adica sa o cumpere ea).CE DREPTURI AM IN CAZUL IN CARE EU NU VREAU SA LOCUIM IMPREUNA? MULTUMESC ANTICIPAT.
Răspunde
 23-01-2017
Vizitator
VA MULTUMESC !!!! MI -ATI RASPUNS FOARTE REPEDE SI M -ATI AJUTAT SA VAD SITUATIA CLARA SI CU SOLUTII ESENTIALE .FELICITARI !!!!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.