Forum avocaţi > Litigii

Despre calculul impozitului pe teren

02-03-2017
Vizitator
As dori sa știu dacă pe un teren de 900mp (declarat la primărie ca fiind format din 500mp curți construcții si 400 arabil) este corect sa se
aplice impozitul pentru curți construcții de doua ori: odată pe 400mp din cei 500 si a doua oară pe 400mp din restul de 400mp???
Astfel pe un teren de 900 de mp plătesc impozit pe 800 de mp ca fiind curți construcții!!!
Terenul nu a fost divizat niciodată, nici faptic nici scriptic fiind locuința plus livada. Va rog sa mi spune-ți ce sa fac fiindcă la primărie
nu ma asculta.

Va mulțumesc.
Răspunde
 06-03-2017
Vizitator
Da, vi se percepe corect impozitul. Daca insa dv credeti altfel, puteti contesta decizia de impunere in contencios administrativ. Evident cu riscul sa aveti niste cheltuieli in plus daca instanta nu va da dreptate
Răspunde
 06-03-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Jucan Ana a scris pe 02-03-2017:
As dori sa știu dacă pe un teren de 900mp (declarat la primărie ca fiind format din 500mp curți construcții si 400 arabil) este corect sa se
aplice impozitul pentru curți construcții de doua ori: odată pe 400mp din cei 500 si a doua oară pe 400mp din restul de 400mp???
Astfel pe un teren de 900 de mp plătesc impozit pe 800 de mp ca fiind curți construcții!!!
Terenul nu a fost divizat niciodată, nici faptic nici scriptic fiind locuința plus livada. Va rog sa mi spune-ți ce sa fac fiindcă la primărie
nu ma asculta.

Va mulțumesc.

Buna ziua,

Puteti contesta decizia de impunere (este obligatoriu sa va emita una cei de la Primarie) in procedura de contencios administrativ (mai intai depuneti o contestatie la Primarie, iar apoi la instanta dupa ce vine solutia primei contestatii de la Primarie).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-03-2017
Vizitator
Va mulțumesc pentru răspuns.
Răspunde
 16-03-2017
Vizitator
sint persoana cu handicap locomotor gr accentuat sint posesorul unui teren de 8 ari plus casa pina acum nu am platit impozit pentru casa si teren terenul imi este intabulat casa nu de anul acesta mi au pus impozit pe toate deoarece nu sint innntabulate pina acuma dadeam declaratie pe propria raspundere ca terenul si casa nu imi sint vindute sau sechestrate si eram scutit de impozit vreau sa stiu daca mai pot beneficia de scutirea de impozit daca nu o pot intabula din lipsa de bani va multumesc mult
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.