Buna ziua, Într-un final au răspuns si cei de la banca la solicitarea mea , numai că sunt câteva inadvertențe : 1. Mandatarul Băncii Transilvania a (ICC) a emis un răspuns la oferta noastră (depusa pe 16 Decembrie 2016) la 2 luni distanța – pe 16 Februarie cu urmatorul continut : Referitor la solicitarea debitorului BACIU ILIE-ARISTOTEL cnp 1740405080014, dosar de executare numarul 1590/2014 mentionam faptul ca solicitarea a fost aprobata conform conditiilor de mai jos: - Aprobarea achitarii sumei de min EUR 30,000 (~ 55% din valoarea creantei) pana in data de 24.02.2017; - RADIEREA diferentei de creanta EUR 25,765 se va procesa dupa achitarea sumei propuse si transmiterea dovezii catre creditoare. Mentionam ca valorile de mai sus nu contin si sumele din PV-ul de cheltuieli, pentru care aveam rugamintea de a incheia, cu debitorul, o intelegere separata. Noi am cerut sa inchida ambele dosare de executare silita ( unul 1602/2014 ce are ca obiect Contractul de credit si Contract de Garantie reala mobiliara pe sume de bani viitoare , si altul 1590/2014 ce are ca obiect executarea garantiei imobiiare - Nu au facut nici o referire la dosarul 1602/2014 – si nu stiu daca banca poate starui, dupa efectuarea platii, in a continua executarea - Executorul afirma in Decembrie , ca daca va cere banca el va continua executarea …. - Nu au mentionat nimic de radierea ipotecii , dupa efectuarea platii…si nu au nici o referire la ultimul punct din cererea noastra …. !!! foarte important din punctul meu de vedere e ce scrie sub linie in emailul trimis catre executor ( mai jos un print screen) in care spun ca aceste informatii ‘’ pot sa nu exprime punctele de vedere ale Bancii Transilvania’’! 2. Adresa trimisa de ICC către executor a plecat sau a fost transmisa pe 16 Februarie si avea o data limita pana in 24 Februarie.... eu am fost sunat pe 28 de către secretara executorului sa mă întrebe daca am făcut plata ca mi-a fost acceptata cererea .... am cerut sa mi se comunice si mie răspunsul băncii si mi-au dat un email rescris de dansa .... a. Acum ca termenul e expirat , iar eu fac plata , ei pot invoca faptul ca nu m-am incadrat in termen , si sa continue executarea?? b. Pe 7 martie am fost la executor si am luat înscrisul ( atașat ) si din nou am fost întrebat daca am făcut plata.... Vreau sa fac plata dar vreau sa ma asigur in acelasi timp ca se vor inchide dosarele de executare Pentru a lamuri situatia cu Banca (ICC) si executor as avea urmatoarele propuneri , si va rog sa ma sfatuiti ce sa adopt: a) Sa le trimit un email catre toti cei implicati ( Banca , ICC, Executor) si sa le cer un raspuns punctual si eventual o alta data valida , nu ca acum sa fiu instintat dupa ce a expirat termenul limita ... b) Sa le facem o notificare de dare in plata cu un termen de 18 luni ( mai exact 10 August 2018) , si in acelasi timp sau ulterior o adresa in care sa punctam din nou ce dorim de la ei pentru a finaliza tranzactia c) O mediere , la un birou de mediator, sau la sediul dumneavoastra in care sa avem lamurite toate punctele Va mulțumesc, Ilie Baciu |
|