Forum avocaţi > Litigii

Executari silite - contract de imprumut cu ipoteca

10-03-2017

Buna ziua,
Într-un final au răspuns si cei de la banca la solicitarea mea , numai că sunt câteva inadvertențe :
1. Mandatarul Băncii Transilvania a (ICC) a emis un răspuns la oferta noastră (depusa pe 16 Decembrie 2016) la 2 luni distanța – pe 16 Februarie cu urmatorul continut :
Referitor la solicitarea debitorului BACIU ILIE-ARISTOTEL cnp 1740405080014, dosar de executare numarul 1590/2014 mentionam faptul ca solicitarea a fost aprobata conform conditiilor de mai jos:
- Aprobarea achitarii sumei de min EUR 30,000 (~ 55% din valoarea creantei) pana in data de 24.02.2017;
- RADIEREA diferentei de creanta EUR 25,765 se va procesa dupa achitarea sumei propuse si transmiterea dovezii catre creditoare.
Mentionam ca valorile de mai sus nu contin si sumele din PV-ul de cheltuieli, pentru care aveam rugamintea de a incheia, cu debitorul, o intelegere separata.
Noi am cerut sa inchida ambele dosare de executare silita ( unul 1602/2014 ce are ca obiect Contractul de credit si Contract de Garantie reala mobiliara pe sume de bani viitoare , si altul 1590/2014 ce are ca obiect executarea garantiei imobiiare
- Nu au facut nici o referire la dosarul 1602/2014 – si nu stiu daca banca poate starui, dupa efectuarea platii, in a continua executarea
- Executorul afirma in Decembrie , ca daca va cere banca el va continua executarea ….
- Nu au mentionat nimic de radierea ipotecii , dupa efectuarea platii…si nu au nici o referire la ultimul punct din cererea noastra ….
!!! foarte important din punctul meu de vedere e ce scrie sub linie in emailul trimis catre executor ( mai jos un print screen) in care spun ca aceste informatii ‘’ pot sa nu exprime punctele de vedere ale Bancii Transilvania’’!

2. Adresa trimisa de ICC către executor a plecat sau a fost transmisa pe 16 Februarie si avea o data limita pana in 24 Februarie.... eu am fost sunat pe 28 de către secretara executorului sa mă întrebe daca am făcut plata ca mi-a fost acceptata cererea .... am cerut sa mi se comunice si mie răspunsul băncii si mi-au dat un email rescris de dansa ....
a. Acum ca termenul e expirat , iar eu fac plata , ei pot invoca faptul ca nu m-am incadrat in termen , si sa continue executarea??
b. Pe 7 martie am fost la executor si am luat înscrisul ( atașat ) si din nou am fost întrebat daca am făcut plata.... Vreau sa fac plata dar vreau sa ma asigur in acelasi timp ca se vor inchide dosarele de executare

Pentru a lamuri situatia cu Banca (ICC) si executor as avea urmatoarele propuneri , si va rog sa ma sfatuiti ce sa adopt:
a) Sa le trimit un email catre toti cei implicati ( Banca , ICC, Executor) si sa le cer un raspuns punctual si eventual o alta data valida , nu ca acum sa fiu instintat dupa ce a expirat termenul limita ...
b) Sa le facem o notificare de dare in plata cu un termen de 18 luni ( mai exact 10 August 2018) , si in acelasi timp sau ulterior o adresa in care sa punctam din nou ce dorim de la ei pentru a finaliza tranzactia
c) O mediere , la un birou de mediator, sau la sediul dumneavoastra in care sa avem lamurite toate punctele

Va mulțumesc,

Ilie Baciu
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.