Forum avocaţi > Litigii

Litigiu propietate casa

30-07-2017
Vizitator
Buna seara
In 2015 am construit o casa pe terenul socrului și soacrei mele. Pentru obținerea actelor necesare construcției și pentru toate demersurile necesare s-a folosit semnătura și numele socrului meu ( nu a existat nici o dorința din partea mea sau a soției mele de a fi trecuți in acte având in vedere ca după decesul socrului ne-ar fi rămas tot noua)
In ultimul timp au apărut discuții , discuții in care socrul meu susține ca respectiva casa este a lui, el fiind propietarul pe acte ( deși pot dovedi cu facturi și cu martori ca acea casa a fost construită de mine și de soția mea).
Întrebare: socrul meu poate vinde casa( având in vedere ca și soacra mea este trecută in acte și ca nu este de acord cu acest lucru)?
Care ar fi putea fi căile mele de atac in instanța având in vedere cele enumerate mai sus?
Mulțumesc anticipat!
Răspunde
 31-07-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Avand in vedere valoarea casei, proba cu martori nu este admisa. Facturile-da, constituie mijloc de proba, dar si asa poata exista varianta ca ati achizitionat materialele pentru socul dvs. De aceea era bine si legal ca actele pentru acea casa sa fie facute de la inceput pe numele adevaratilor proprietari: dvs. si sotia. Este posibil ca numele socrului sa fi fost trecut in acte pentru obtinerea unor anumite avantaje... de care acum socrul este perfect constient...
Puteti actiona in instanta pentru lamurirea situatiei de fapt, respectiv o actiune in constatare.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.