Forum avocaţi > Litigii

Adoptia minorului de catre sotul mamei

05-08-2017
Vizitator
In 2009dintr o relatie de concubinaj a rezultat un copil,eu aveam 16ani concubinul 20cand copilul avea 9luni am plecat de la tatal lui pt ca eram agresata fizic si verbal...in tot acest timp pana in prezent tatal nu si a dat interesul asupra copilului nu i a platit pensie de intretinere si nici nu l a vizitat niciodata...in anul 2016m am casatorit si am.un alt copiț cu actualul sot...am discutat si pt ca minorul este crescut si atasat de sotul meu am hotarat sa l adopte.....am luat legatura cu tatal copilului a spus in principiu ca este de acord si acum ca nu mai este...intrebarile mele sunt:1daca tatal nu este de acord cu adoptia se poate aproba?2daca nu se poate cu adoptia pot obtine custodia copilului?3pot obtine pensia alimentara din ultimi 7ani?4daca obtin custodia copilului se poate sa nu i se dea tatalui dreptul la vizita?(nu as avea nimic impotriva cu vizita doar ca minorul nu stie cine este spune ca acyualul meu sot este tati pt ca langa el a crescut si nu vreau sa aiba soc
Răspunde
 05-08-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Daca tatal nu este de acord cu adoptia, nu se poate adopta.
Puteti obtine exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv (=custodia) copilului.
Pensia de interetinere datorata copilului o puteti obtine numai pe ultimii 3 ani.
Daca tatal solicita acest lucru, nu i se poate interzice dreptul de vizita.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-08-2017
Vizitator
Cum se calculeaza pensia de intretinere?
Răspunde
 07-08-2017
Vizitator
Am vb cu el si acum zice ca este de acord acum nu mai este ma gabdeam sa depun cerere pt adoptie adica sotul sa depuna si daca el nu se prezinta sa l dau in judecata pt custodie si pt plata pensiei de intretinere ce parere aveti?
Răspunde
 20-08-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Pensia de întreținere doar de la data introducerii acțiunii si nu pe 3 ani din urma atata timp cat nu aveti o hotărâre anterioară.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2018
Vizitator
Buna ziua,
Tatal copilului meu de 5 ani este de acord sa-l adopte sotul meu. Copilul locuieste cu mine si cu actualul sot, de 2 ani, iar tatal lui biologic se pare ca e incantat de ideea ca nu va mai plati pensie alimentara, renuntand astfel si la titlul de "tata". Care sunt procedurile de urmat?
Multumesc anticipat!
Răspunde
 09-10-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Acțiune în instanta a sotului dvs in contradictoriu cu dvs si tatăl natural. Se depun o serie de înscrisuri vizând veniturile, starea de sănătate, cazier. Obligatoriu atât dvs cat si tatăl natural va tb sa va prezentati in fata judecătorului spre a exprima consimțământul la adopție.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2018
Vizitator
Buna ziua ,sunt casatorita de 3 ani si am o fetita nerecumoscuta dintr.o alta relatie ,sotul ar dori sa infieze fetita cate acum are 11 ani ,tinand cont ca el o creste de la varsta de 5 ani ,iar tatl biologic nu a a luat legatura cu ferita de cand avea 2 ani .Cum trebuie sa procedam ,avem nevoie de avocat ,sau de consimtamantul tatalui biologic .cat dureaza si cat ne.ar costa ? Tinand cont ca noi suntem in afara tarii .
Răspunde
 14-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Daca fata nu este recunoscuta de tatal biologic, adica nu este trecut nimeni pe certificatul de nastere al fetei atunci sotul dvs poate face actiune in justitie pt adoptia si recunoasterea fetei fara a avea nevoie de acordul tatalui biologic. Impreuna cu actiunea in instanta se depun o serie de inscrisuri / acte din care rezulta veniturile, starea de sanatate, starea civila, cazierul. Prezenta dvs in fata judecatorului este obligatorie pentru a va exprima consimtamantul pt adoptie.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.