Forum avocaţi > Litigii

ASOCIATIA DE PROPIETARI AU MONTAT CAMERE SUPRAVEGHERE

11-08-2017

Buna ziua,

Ascociatia de propietari a hotoarat si a montat camere de supraveghere in interiorul blocului si exterioare, fiind supusa sa platesc costul acestora adaugat la plata intretinerii. Eu nu sunt de acord cu montarea, supravegherea sau plata acestora. Am trimis email administratiei, mentionand ca nu voi eefctua nici o plata si mai ales ca nu sunt e acord cu aceasta schimbare. Am citit ca le trebuie acordul tuturor locatarilor, intrucat incalca dreptul la viata privata... Ei au raspuns ca au drept ca Adunare Generala, adica ca majoritatea decid si nu conteaza decizia mea. Eu platesc intretinerea dar nu camerele. Acestia au zis ca, daca nu voi plati imi vor pune la vanzare casa :) sa isi poata recupera datoria. Mnetionez ca camerele exterioare sunt prinse de balconul meu ....Va rog am nevoie de sfat si un avocat care sa ma reprezinte in caz de succes de cauza. Va multumesc.
Răspunde
 13-08-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Reprezentantii asociatiei au facut afirmatii gratuite: nu va pot pune in vanzare casa, dar va pot actiona in instanta pentru plata acelei cote-parti.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-08-2017
Vizitator
Intr-adevar, intr-o asociatie de proprietari majoritatea decide - vedeti art. 24 din legea asociatiilor de proprietari din 2007:

"(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal.
(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea generală va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări.
(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora."

Detalii: http://legeaz.net/legea-230-2007/art-24
Răspunde
 13-08-2017
Vizitator
Parerea mea este sa platiti de buna voie partea ce va revine d-vs pentru camerele respective pentru ca altfel riscati sa platiti si costul eventualului proces care va fi mult mai mare si sansele ca asociatia sa piarda in acest caz sunt foarte mici.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.