Forum avocaţi > Litigii

Pacaliti de o agentie de turism online

18-08-2017
Vizitator
Buna ziua, suntem 2 familii care am apelat la o agentie online pt a ne trimite o oferta in vacannta in Turcia. Am acceptat un pachet , am incheiat un contract, am platit online cu o luna inaintea placarii. Toate bune si frumoase pana la plecarea in vacanta inainte cu doua zile cand am fost informati telefonic ca daca vrem sa renuntam la vacanta si ca ni se restituie banii sau daca dorim sa ni se schimbe biletele de avion cu escala de 4 h.Motivul lor fiund ca Taromul a anulat zborul. Conditiile contractuale de la bun inceput au fost ca o sa zburam cu charter direct la ore rezonabile pt copii de 3 si 5 ani. Fiind constransi de situatie,avand cu totii un serviciu cu concediul stabilit din timp,am fost obligati sa zburam dupa regulile lor, chiar daca escala si cele 4 h de asteptat in aeroport erau la 2:00 noaptea . Surpriza a fost cand le am cerut un act oficial ca s ar si anulat zborul. Nici pana azi nu am primit acel act care ar fi dovedit anularea zborului.Au devenit aproape imposibil de abordat cei de la agentie. Ne am informat aici la agentia care ne a preluat in Turcia si ne au confirmat ca de fapt nici nu erau rezervate locuri de avion pe numele nostru ci doar la hotel figuram cu rezervarea. Intrebarea mea este...Din punct de vedere legal noi ca si calatori, consumatori nu avem nici un drept de despagubire pt faptul ca ni s a promis si am stabilit de la bun inceput clauzele unui contract iar in ultimele 2 zile sa fim obligati sa acceptam pacaleala celor de la agentia de turism? Invers daca noi schimbam ceva in contractul de vacanta sunt convinsa ca nu eram iertati...
Va multumesc anticipat!
Răspunde
 19-08-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In baza contractului incheiat, puteti actiona agentia respectiva in instanta, pentru nerespectarea conditiilor contractuale si solicitarea de despagubiri.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-08-2017
Vizitator
Pentru orice despagubire pe care o solicitati in instanta trebuie achitata taxa judiciara care reprezinta un procent important din pretentiile solicitate, astfel incat este bine sa fiti extrem de rationali in cuantumul despagubirilor pretinse (adica, sa le puteti si justifica)

1) Acţiunile şi cererile evaluabile în bani, introduse la instanţele judecătoreşti, se taxează astfel:
a) până la valoarea de 500 lei – 8%, dar nu mai puţin de 20 lei;
b) între 501 lei şi 5.000 lei – 40 lei + 7% pentru ce depăşeşte 500 lei;
c) între 5.001 lei şi 25.000 lei – 355 lei + 5% pentru ce depăşeşte 5.000 lei;
d) între 25.001 lei şi 50.000 lei – 1.355 lei + 3% pentru ce depăşeşte 25.000 lei;
e) între 50.001 lei şi 250.000 lei – 2.105 lei + 2% pentru ce depăşeşte 50.000 lei;
f) peste 250.000 lei – 6.105 lei + 1% pentru ce depăşeşte 250.000 lei.
(2) Se taxează potrivit alin. (1) şi următoarele categorii de acţiuni:

Detalii: http://legeaz.net/text-integral/oug-80-2013-taxe-judiciare-timbru
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.