(în caz că am postat în secțiunea greșită rog un moderator să mute) A apărut între mine și Primărie un conflict, situație în care vă rog să mă ajutați să-mi aflu drepturile și obligațiile. Despre ce este vorba: zilele trecute mă trezesc cu un buldoescavator pe trotuarul din fața casei (locuiesc la casă într-un sat mic). Ies la stradă unde doi angajați ai primăriei studiază pomii ornamentali din fața casei. Trebuie scoși mi se comunică. De ce? Trebuie să ajungă cu buldoescavatorul la o intervenție în vecini și li sa spus de către primar că toți copacii care le ies în cale să fie scoși. Sunt 4 metri între copaci și casă, argumentez eu, suficient să treacă utilajul. Da, dar utilajul este nou, argumentează ei, ca să nu se zgârie oglinda laterală în crengi preferă să doboare copacii. Dar sunt copacii mei, argumentez eu. Da, dar sunt pe domeniul public, argumentează ei. Apelez la rațiune și solicit să ne înțelegem omenește: am să tai câteva crengi dacă este așa mare teamă că se zgârie oglinda laterală a utilajului. Am intrat să scot o unealtă pentru a tăia crengile moment de care profită indivizii și cu o lovitură de cupă retează întreg copacul punândul la pământ. Cu această manevră a fost distrusă și o mare porțiune de gazon, atât cu roțile utilajului cât și prin doborârea copacului. Am ieșit repede afară și binențeles au început discuțiile în contradictoriu, argumentul lor fiind aprobarea primarului de a doborî copacii aflați pe domeniul public. Am încercat în tot acest timp să sun la primărie însă mi sa închis telefonul. A trebuit să stau în fața copacului rămas pentru a-l proteja cu trupul meu să nu fie doborât cu brațul buldoescavatorului. După 30 de min de așteptare indivizii și-au continuat drumul pe trotoar cu utilajul, binențeles că nu sa întâmplat nimic utilajului, cei 4 metrii fiind arhisuficienți ca această să treacă nevătămat. O situație revoltătoare din punctul meu de vedere. Doresc să adaug și faptul că în urmă cu 5 ani aveam casa în renovare, atunci primind o amendă de 500lei pentru faptul că spațiul verde din fața casei este neamenajat, crescând buruieni. Doar eram în șantier atunci, abia după ce terminasem casa am semănat gazon și plantat copaci ornamentali. Sunt foarte revoltat de această situație și vreau să-mi cunosc drepturile. Unde este limita dintre privat și public? Adică eu sunt amendat pentru așa zisul domeniu public din fața casei și tot mie îmi este distrus gazonul și copacii. Eu am investit financiar pentru amenajarea spațiului din fața case și nu sunt dispus să-și bată cineva joc de munca mea. Copacii ornamentali au fost cumpărat din banii mei, plantați de mine, udați și toaletați regulat timp de 5 ani. Consider că sunt 100% proprietatea mea. I-am plantat la 4 metri de casă, între trotuar și șosea. Sincer, nu știu unde se termină proprietatea mea privată însă chiar dacă la 4 metri de casă se consideră spațiu public nu consider că este normal ca așa zisul Administrator al domeniului public să vină și să distrugă. Dar dacă aveam parcată mașina acolo?! |
|