Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Litigii

Vecinul a cumpărat terenul de lângă mine și vrea să construiască blocuri

10-10-2017
Vizitator
Bună ziua! Vecinul meu a cumpărat terenul de lângă mine și vrea să construiască blocuri tip continuu cu două scări și, 3 etaje.Pe mine nu ma întrebat nimeni dacă sunt de acord cu construirea blocurilor.termenul este îngust de 22 m lățime și trebuie să lase loc și de stradă.Blocurile vor fi construite la 3 m distanță de gard pe o lungime de aproximativ 150 m.Deci sunt foarte aproape de noi să-mi vor fi ca un zid lung cât grădina mea în față și în spate.Vă dați seama că voi fi pret a multi ochi ce se vor uita în curtea mea,.Este care-i lege care să mă apere și pe mine?Vă mulțumesc anticipat
Răspunde
 10-10-2017
Vizitator
Popa Claudia a scris pe 10-10-2017:
Bună ziua! Vecinul meu a cumpărat terenul de lângă mine și vrea să construiască blocuri tip continuu cu două scări și, 3 etaje.Pe mine nu ma întrebat nimeni dacă sunt de acord cu construirea blocurilor.termenul este îngust de 22 m lățime și trebuie să lase loc și de stradă.Blocurile vor fi construite la 3 m distanță de gard pe o lungime de aproximativ 150 m.Deci sunt foarte aproape de noi să-mi vor fi ca un zid lung cât grădina mea în față și în spate.Vă dați seama că voi fi pret a multi ochi ce se vor uita în curtea mea,.Este care-i lege care să mă apere și pe mine?Vă mulțumesc anticipat
Răspunde
 10-10-2017
Vizitator
Bună ziua! În urmă cu 17 ani părinții mei au vândut apartamentul din Iași ptr a cumpăra teren și a construi o casă în com. Miroslava,județul. Iași..Terenul este de 3 mii m pătrați ,este destul de lung(aproape 150 m lungime)dar lățimea este de 22 m.Când au cumpăra terenul în zonă erau foarte puține case,acum cu greu mai găsești de cumpărat în zonă o bucățică de teren ..Lîngă noi,vecinul nostru în toți acești ani a ținut,terenul arabil,nu a construit nimic.În urmă cu 3-4 luni a vândut terenul unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași..În urmă cu 2-3 ani au apărut în zonă primele blocuri.Problema mea este că terenul fiind îngust,22m blocurile vor fi construite foarte aproape de curtea noastră,și vor fi de tip continuu,cu două scări lipite ptr a economisi spațiu.Între cele două blocuri va fi o parcare de 3 m chiar în spatele casei mele după care alt bloc,(deci eu în fața și-mi spatele casei voi avea numai blocuri ).ȘI terenul nostru este lung dar îngust,noi am construit casă cam la mijlocul terenului cam la aproximativ un metru de gard ( mentionez cu 17 ani in urmă) ptr a fi departe de zgomotul mașinilor și de praf.După ce a cumpărat ,noul proprietar i-a spus mamei mele că trebuie să meargă cu el la notar ptr ai semna un document.Când mama mea la întrebat despre ce e vorba,ia spus că trebuie să semneze un act notariat prin care specifică că-l lasă să construiască la 3 m distanță de gardul nostru dacă nu semnează o să-i facă probleme cu actul de intabulare a casei,mama mea fiind la 70 ani și necunoscând legislația sa speriat,și a semnat,nevrând să aibă probleme cu legea Inițial a crezut că vă construi duplexuri,,dar după ce au inceput lucrările a întrebat un muncitor și i-a spus că va construi blocurile tip vagon,de tip continuu,cu 3 etaje.Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord cu construirea acestor blocuri chiar lângă noi.Imaginați-vă o curte lungă dar îngustă,unde pe aproape toată lungimea curții vor fi construite aceste blocuri cu trei etaje,liber vă fi doar unde am pereții din spate unde sunt scările și am o fereastra de la o cameră.Primăria nu a ținut cont de noi,nu îi interesează că se va supraaglomera zonă ,că mi-a furat toată intimitatea,gălăgia ce va fi,traficul rutier Nici în casă nu voi mai avea intimitatea ,va trebui să stau cu stolurile trase De spus că pe cei 22 m trebuie să facă și drumul de acces.Vă fi o stradă închisă,ptr că în capătul terenului sunt construite alte case.Primăria,nu trebuia să țină cont și de noi.Primarul spune că e tot legal,atunci când ai bani și cunoștințe,totul devine legal.Eu ce să fac,sunt disperată,.Când văd că cei care ar trebui să ne ajute,de asta-i alegem să fie aproape de noi,nu să ne creeze probleme.Sunt atât de centralizată că nici nu știu ce să mai spun.Vă mulțumesc
Răspunde
 10-10-2017
Vizitator
Popa Claudia a scris pe 10-10-2017:
Bună ziua! În urmă cu 17 ani părinții mei au vândut apartamentul din Iași ptr a cumpăra teren și a construi o casă în com. Miroslava,județul. Iași..Terenul este de 3 mii m pătrați ,este destul de lung(aproape 150 m lungime)dar lățimea este de 22 m.Când au cumpăra terenul în zonă erau foarte puține case,acum cu greu mai găsești de cumpărat în zonă o bucățică de teren ..Lîngă noi,vecinul nostru în toți acești ani a ținut,terenul arabil,nu a construit nimic.În urmă cu 3-4 luni a vândut terenul unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași..În urmă cu 2-3 ani au apărut în zonă primele blocuri.Problema mea este că terenul fiind îngust,22m blocurile vor fi construite foarte aproape de curtea noastră,și vor fi de tip continuu,cu două scări lipite ptr a economisi spațiu.Între cele două blocuri va fi o parcare de 3 m chiar în spatele casei mele după care alt bloc,(deci eu în fața și-mi spatele casei voi avea numai blocuri ).ȘI terenul nostru este lung dar îngust,noi am construit casă cam la mijlocul terenului cam la aproximativ un metru de gard ( mentionez cu 17 ani in urmă) ptr a fi departe de zgomotul mașinilor și de praf.După ce a cumpărat ,noul proprietar i-a spus mamei mele că trebuie să meargă cu el la notar ptr ai semna un document.Când mama mea la întrebat despre ce e vorba,ia spus că trebuie să semneze un act notariat prin care specifică că-l lasă să construiască la 3 m distanță de gardul nostru dacă nu semnează o să-i facă probleme cu actul de intabulare a casei,mama mea fiind la 70 ani și necunoscând legislația sa speriat,și a semnat,nevrând să aibă probleme cu legea Inițial a crezut că vă construi duplexuri,,dar după ce au inceput lucrările a întrebat un muncitor și i-a spus că va construi blocurile tip vagon,de tip continuu,cu 3 etaje.Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord cu construirea acestor blocuri chiar lângă noi.Imaginați-vă o curte lungă dar îngustă,unde pe aproape toată lungimea curții vor fi construite aceste blocuri cu trei etaje,liber vă fi doar unde am pereții din spate unde sunt scările și am o fereastra de la o cameră.Primăria nu a ținut cont de noi,nu îi interesează că se va supraaglomera zonă ,că mi-a furat toată intimitatea,gălăgia ce va fi,traficul rutier Nici în casă nu voi mai avea intimitatea ,va trebui să stau cu stolurile trase De spus că pe cei 22 m trebuie să facă și drumul de acces.Vă fi o stradă închisă,ptr că în capătul terenului sunt construite alte case.Primăria,nu trebuia să țină cont și de noi.Primarul spune că e tot legal,atunci când ai bani și cunoștințe,totul devine legal.Eu ce să fac,sunt disperată,.Când văd că cei care ar trebui să ne ajute,de asta-i alegem să fie aproape de noi,nu să ne creeze probleme.Blocurile ce s-au construit în față casei mele peste drum au mai mult spațiu.Cei ce locuiesc la parterul blocului au și un pic de grădină,între blocuri este spațiu,nu cum vor să le construiască lângă mine.
Răspunde
 10-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Pai daca mama dvs. a mers la notar ca sa semneze un document, cel mai probabil acel document a fost acordul dat pentru ca vecinul dvs. sa construiasca ce vrea el acolo. Asta inseamna ca "v-au anuntat si pe dvs.", iar din moment ce actul a fost semnat la notar se bucura de valabilitate.

Daca vreti, puteti sa cereti de la primarie o copie a autorizatiei de construire si a documentatiei aferente pentru a verifica daca au respectat termenii impusi de primarie.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.