Forum avocaţi > Litigii

Abuzuri executori judecatoresti la executarea silita

14-10-2017
Vizitator
Executorul Judecatoresc care ma executa silit :
1. in ciuda solicitarilor mele repetate nu mi-a explicitat suma pentru care s-a cerut poprirea; banuiesc ca
instantei care a incuvintat poprirea i s-au adus la cunostiinta toate detaliile si argumentele solicitarii;
2. in ciuda atentionarii mele s-a adresat casei de pensii pentru poprire si bancii la care primesc
pensia; in final mi-a fost retinut un procent total de 66%, legea prevazand maxim, in anumite
conditii, 50%. Este o incalcare evidenta a legii. Cine raspunde? Care este responsabilitatea biroului
de executori judecatoresti in acest caz?
3. are vreo relevanta faptul ca suma pentru care s-a solicitat, si incuvintat, poprirea avea scadenta in 2011?
Pentru diferenta de ani banuiesc ca s-au instituit penalizari si dobanzi, fara a fii incunostiintat de acestea.
Răspunde
 14-10-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Un executor judecatoresc aplica o sentinta, deci afirmatiile dvs. cu "in ciuda solicitarilor mele... in ciuda atentionarilor mele" nu au nicio valoare.
Nu are relevanta ca suma avea scadenta in 2011, deoarece infiintarea popririi s-a facut in termen, in mod sigur. Tot asa a fost emisa si hotararea judecatoreasca.
De asemenea, nimeni nu va instiinteaza, in timp, ce dobanzi si penalitati aveti de plata. Cat timp s-a intamplat ceva, in urma caruia aveti o suma de plata, stiati de la inceput urmarile neplatii.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adrian Costea a scris pe 14-10-2017:
Executorul Judecatoresc care ma executa silit :
1. in ciuda solicitarilor mele repetate nu mi-a explicitat suma pentru care s-a cerut poprirea; banuiesc ca
instantei care a incuvintat poprirea i s-au adus la cunostiinta toate detaliile si argumentele solicitarii;
2. in ciuda atentionarii mele s-a adresat casei de pensii pentru poprire si bancii la care primesc
pensia; in final mi-a fost retinut un procent total de 66%, legea prevazand maxim, in anumite
conditii, 50%. Este o incalcare evidenta a legii. Cine raspunde? Care este responsabilitatea biroului
de executori judecatoresti in acest caz?
3. are vreo relevanta faptul ca suma pentru care s-a solicitat, si incuvintat, poprirea avea scadenta in 2011?
Pentru diferenta de ani banuiesc ca s-au instituit penalizari si dobanzi, fara a fii incunostiintat de acestea.

Buna ziua,

Executorul judecatoresc pune in executare titlul executoriu (hotararea judecatoreasca, contractul de credit etc) fara sa faca aprecieri cu privire la suma cuprinsa in titlul executoriu.

Daca excutarea silita este in vreun fel nelegala ori se incalca procedura, trebuie sa formulati contestatie la executare la instanta de judecata, in care sa semnalati aceste aspecte (inclusiv implinirea termenului de prescriptie a executarii silite). Executorul judecatoresc nu poate constata de la sine faptul ca executarea este prescrisa ori ca sumele nu sunt calculate corect. Astea sunt aspecte pe care doar o instanta le poate analiza.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2017
Vizitator
Buna ziua!
Va multumesc dna avocat pentru comentariul Dvs.Evident, nefiind de specialitate si, in cauza, pricep mai
greu si implicit nu pot fi de acord cu cele comentate de Dvs, cel putin partial.
Nu pot intelege, de ex. cum ex.jud ca ."..in cida atentionarii mele" nu a intreprins nimic pentru a opri dispunerea de instituirea popririi prin care se depasea acel maxim de 50% prevazut de lege, Deci, in
acceptiunea mea. Credeti-ma nu sunt doar intrebari retorice......!!

Cu deosebita consideratie,

Adrian Costea
Răspunde
 15-10-2017
Vizitator
Buna ziua, Dna Avocat!

Va multumesc pentru amabilitatea de a da un raspuns celor sesizate de mine.
Nefiind, nici pe departe, in tema cu acest domeniu, evident ca nu prea inteleg!

Cum pot sa ma adresez instantei daca nu am cunostiinta de dosarul respectiv,
nr., instanta, speza (ce detalii)?
Banuiesc ca hotararea judecatoreasca a fost luata pe baza unor documente in
legatura cu suma imputata (ma gandesc la "baza" si la dobanzi/penalitati etc).
Nu pot crede ca pur si simplu i s-a prezentat o suma si s-a luat legatura, cu toate
ca initial i s-a prezentat o suma (ex.30.000 lei) iar la o luna s-a revenit cu o alta
suma (58.000 lei)).......

Cum poate un executor sa incalce legea, att.in ciuda atentionarii mele, dispunand
retinerea unei sume mai mari de acel maxim admis de lege 50%?
Cum pot eu sa imi recuprez acest prejudiciu, si foarte probabil, si cel viitor daca
ex.jud. nu actioneaza intr-un fel pentr a sista aceastea extra poprire.
Cosider ca, faptul ca doar pune in aplicare o hotarare judecatoreasca, il absolva de
de culpabilitate in cazul expus mai sus.
Răspunde
 12-04-2020
Vizitator
buna seara
cazulmeu este urmatorul
am avut o poprire .am achitat-o . cand am crezut ca am achitat-o , a venit la serviciu o noua instiintare de poprire in dosarul pe care il credeam incheiat.
am solicitat in instanta suspendarea popririi si contestarea acesteia. am castigat. am dus executorului hotararea ca de altfel si bancii.
vineri am fost sunata de la serviciul juridic ca am o alta poprire in acelasi dosar , considerat incheiat.

ce pot face? sau cum se poate rezolva acesta situatie?

va multumesc pentru sfaturi
Răspunde
 14-04-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Verona a scris pe 12-04-2020:
buna seara
cazulmeu este urmatorul
am avut o poprire .am achitat-o . cand am crezut ca am achitat-o , a venit la serviciu o noua instiintare de poprire in dosarul pe care il credeam incheiat.
am solicitat in instanta suspendarea popririi si contestarea acesteia. am castigat. am dus executorului hotararea ca de altfel si bancii.
vineri am fost sunata de la serviciul juridic ca am o alta poprire in acelasi dosar , considerat incheiat.

ce pot face? sau cum se poate rezolva acesta situatie?

va multumesc pentru sfaturi

Luati legatura cu executorul si trimiteti-i o copie a hotararii pe care o aveti, iar daca nu va inceta executarea, formulati contestatie in termenul legal.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-04-2020
Vizitator
Bună ziua, va rog sa-mi spuneți dacă este corect la un credit de 8000 euro sa plătesc în plus 4500 euro(pre izez ca am executare silita, am achitat 8500 euro și mi se mai cer 4000 euro). Sunt de acord ca exista niște comisioane, dar nu cred ca ajung la jumătate din credit. Mulțumesc frumos!
Răspunde
 16-04-2020
AvatarMadalina Georgiana Caraman
Vizitator
Extraordinar!!!
Răspunde
 16-04-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Ana Maria a scris pe 15-04-2020:
Bună ziua, va rog sa-mi spuneți dacă este corect la un credit de 8000 euro sa plătesc în plus 4500 euro(pre izez ca am executare silita, am achitat 8500 euro și mi se mai cer 4000 euro). Sunt de acord ca exista niște comisioane, dar nu cred ca ajung la jumătate din credit. Mulțumesc frumos!

Dvs. trebuie sa-i cereti executorului judecatoresc sa va detalieze in scris ce reprezinta sumele. Este obligat sa vi le comunice.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-04-2020
Vizitator
Mulțumesc D-na Avocat Marina Starjil, sper sa și vrea, oricum de fiecare data când cer soldul suma difera, motivează ca sunt penalități și dobânzi din câte știu eu la executare nu se mai aplica nici penalități nici dobânzi, asa spune legea.
Răspunde
 16-04-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Dvs. sa-i cereti ultima incheiere prin care a calculat suma. Apoi, de la comunicare, aveti 15 zile sa depuneti contestatie.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2020
Vizitator
Buna ziua ,am făcut o ordonanță de urgență pt program vizita minor am castigat o data la 2 saptamani duminica de la 14 la 18,30 vacante zile nastere si etc dupa care qm facut apel si m castigat 1 si 3 saptamana din luna weekend de vineri pana duminica.va rog sa ma lămuriți cum trebuie făcut programul ? După mine luna are 4 saptamani 1 si 3 weekend si 2 si 4 duminica
Răspunde
 22-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Andreea a scris pe 22-05-2020:
Buna ziua ,am făcut o ordonanță de urgență pt program vizita minor am castigat o data la 2 saptamani duminica de la 14 la 18,30 vacante zile nastere si etc dupa care qm facut apel si m castigat 1 si 3 saptamana din luna weekend de vineri pana duminica.va rog sa ma lămuriți cum trebuie făcut programul ? După mine luna are 4 saptamani 1 si 3 weekend si 2 si 4 duminica

Dvs ati avut atat ordonanta presedentiala, cat si actiune pentru stabilirea programului de vizita?

Va rog sa fiti mai clara in exprimare, deoarece nu se intelege daca ati promovat apelul la ordonanta sau la actiunea principala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Andreea a scris pe 22-05-2020:

In dispozitivul ultimei sentinte (din apel) scrie clar daca ceea ce ati obtinut la fond se cumuleaza cu ceea ce ati obtinut in apel. (ma indoiesc ca se cumuleaza, insa)
Daca nu scrie ca se cumuleaza, atunci ramane doar programul de vizita stabilit in apel. Adica, week-endul de vineri pana duminica (3 zile) in prima si a treia saptamana. (2 sapt) [mai mult decat 2 duminici a cate 6 ore]

Cititi cu grija dispozitivul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-05-2020
Vizitator
In urma apelului facut tribunalul a decis weekend ul si e scris clar,,pastreaza celelalte dispozitii alle hotaratei apelate care nu sunt contrare prezentei decizii,,DV ce intelegeti?pe mine ma intereseaza sa ma ajutati sa inteleg programul de vizita ? Va rog frumos !!! O data la 2 sapt duminica si 1 si 3 saptamana din luna weekend. MULTUMESC
Răspunde
 25-12-2023
Vizitator
Buna ziua. Va tog frumos, am mare nevoie de o explicatie.
Avocatul care l a reprezentat pe fiul meu pentru recuperare pensie alimentara pe ultimii 3 ani a comis greseli sau este intentionat sau eu sunt in necunostinta !?
1. Titlul executoriu este un act notarial incheiat cand copilul era minor. Fiind major la data solicitarii, acum am aflat ca de fapt intervenise prescriptia. Intrebarea este, nu este avocatul obligat sa dea clientului sfaturi juridice corespunzatoare legii astfel sa nu prejudicieze interesele clientului ?
2. Pe contractul de asistenta juridica este este mentionata asistenta in baza legii 51/1993 art 3 recuperare pensie alimentara pe ultimii 3 ani.
Noi, eu si fiul meu neavand cunostinte juridice am apelat la serviciile unui profesionist, iar acum in urma contestatiei la executare a debitorului si desfiintatea executarii am constatat cu surprindere ca fiul meu a fost inselat si i s a cauzat si un prejudiciu pentru ca trebuie sa dea banii inapoi, chiar mai mult decat a incasat pentru ca nu a incasat toate platile mentionate de executor. Sunt luni cand nu a primit bani cu toate ca aceste sume figureaza ca platite catre el de executor.
Unde si cum trebuie sa se adreseze fiul meu pentru a sesiza aceste nereguli ? Faptele celor doi, avocat si executor sunt mai multe, dar am enumerat doar cateva din cauza de spatiu.
Multumesc pentru un eventual raspuns
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.