Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Litigii

Pot să suspend activitatea societatii fratelui pana la finalizarea succesiunii

22-10-2017
Vizitator
Situatia este urmatoarea: eu, fratele meu si mama mostenim un teren după moartea tatălui nostru. Fratele meu funcționează în prezent cu doua societati comerciale pe acest teren fără un acord din partea mea sau a mamei. Pot să suspend activitatea acestor societati pana la finalizarea succesiunii ? Cine e in măsură să facă acest lucru ? Judecătoria sau notarul ? Mulțumesc.
Răspunde
 22-10-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca exista contract valabil încheiat si inca in vigoare cu defunctul nu aveti cum sa l suspendați, ba chiar aveti obligatia sa l respectați.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Ionel a scris pe 22-10-2017:
Situatia este urmatoarea: eu, fratele meu si mama mostenim un teren după moartea tatălui nostru. Fratele meu funcționează în prezent cu doua societati comerciale pe acest teren fără un acord din partea mea sau a mamei. Pot să suspend activitatea acestor societati pana la finalizarea succesiunii ? Cine e in măsură să facă acest lucru ? Judecătoria sau notarul ? Mulțumesc.
Nimeni nu poate opri activitatea societatilor pana la finalizarea succesiunii. Chiar daca dvs nu sunteti de acord cu desfasurarea activitatilor acolo, societatile nu savarsesc nicio infractiune ca sa aiba activitatea suspendata, iar functionarea lor nu aduce nicio atingere la efectuarea succesiunii.
Veti merge la notar sau la judecatorie, daca nu va intelegeti pe cale amiabila, si bunurile care au apartinut tatalui dvs vor fi impartite conform legii - 1/3 mama dvs si 2/3 se imparte in mod egal la cei 2 frati - ceea ce inseaman ca va reveni cate 1/3 fiecarui frate.
In ceea ce priveste terenul respectiv, se va stabili, fie amiabil, fie la judecatorie prin efectuarea partajului judiciar, daca fratele dvs va lua tot terenul si va va plati o sulta atat dvs cat si mamei.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Ionel a scris pe 22-10-2017:

Nimeni nu poate opri activitatea societatilor pana la finalizarea succesiunii. Chiar daca dvs nu sunteti de acord cu desfasurarea activitatilor acolo, societatile nu savarsesc nicio infractiune ca sa aiba activitatea suspendata, iar functionarea lor nu aduce nicio atingere la efectuarea succesiunii.
Veti merge la notar sau la judecatorie, daca nu va intelegeti pe cale amiabila, si bunurile care au apartinut tatalui dvs vor fi impartite conform legii - 1/3 mama dvs si 2/3 se imparte in mod egal la cei 2 frati - ceea ce inseaman ca va reveni cate 1/3 fiecarui frate.
In ceea ce priveste terenul respectiv, se va stabili, fie amiabil, fie la judecatorie prin efectuarea partajului judiciar, daca fratelui dvs ii va reveni tot terenul si va va plati o sulta atat dvs cat si mamei. Trebuie sa stiti ca se va face expertiza de evaluare a terenului respectiv pentru a se putea stabili valoarea sultei. Sau, daca doriti ca terenulo sa fie atribuit dvs si mamei, atunci trebuie sa platiti dvs sulta catre fratele, dar si sa-l despagubiti pt eventuale pierderi cauzate de schimbarea sediului societatilor. Pentru a se lua o decizie corecta de catre judecator, daca veti face partaj judeciar, se va vedea si daca exista vreo baza contractuala pentru folosirea terenului respectiv

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.