Forum avocaţi > Litigii

Pamant vandut fara acte de proprietate

08-01-2018
Vizitator
In 2012 bunicul meu a decedat lasand toate bunurile mobile si imobile prin testament tatalui meu, mie si sorei mele in mod egal (1/3). Intre timp tatal meu fara stirea cuiva a vandut o suprafata de 20.000 metri patrati primarului localitatii in care locuiesc doar printr-un simplu act notarial in care specifica ca nu exista alti mostenitori in afara de el. Ce pot face eu si sora mea in acest caz si cum putem recupera pamantul?
Răspunde
 09-01-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua, trebuie analizat daca suprafata de 20.000 metri patrati este cota de 1/3 ce revenea tatalui dvs.
Daca a vandut mai mult decat i se cuvenea, va trebui sa atacati actul de vanzare-cumparare.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2018
Vizitator
Cei 20.000 metri pătrați sunt doar o parte din bunurile lăsate prin testament de către bunicul meu. Întrebarea mea este următoarea: cum s-a putut realiza un act de vânzare cumpărare având în vedere ca succesiunea nu a fost încă realizata și declarația data de tatăl meu la notar prin care afirma ca nu exista alți moștenitori în afara de el este falsa.
Răspunde
 22-01-2018

Buna seara,
As dori sa stiu si eu ce se mai poate face in cazul in care bunicii mei au murit,bine bunicul meu a murit la diferenta de 4 ani de bunica mea,copii lor mama mea si ceilalti doi copii ai bunicilor mei nu au facut succesiunea si dupa ceva timp s-au oferit niste veri indepartati sa le ofere o mizerie de bani pe casa acea dar totul s-a facut doar cu o simpla chitanta de mana si cu o mizerie de bani! As vrea sa stiu ce poate face mama mea si daca ar fi cu fratii ei in cazul acesta? Bunicul meu avea si teren si mai mult spatiu dar din pacate ei nu s-au interesat atunci!Mai este ceva de facut? Multumesc frumos! Astept un raspuns!
Răspunde
 06-02-2018

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Valeriu31 a scris pe 09-01-2018:
Cei 20.000 metri pătrați sunt doar o parte din bunurile lăsate prin testament de către bunicul meu. Întrebarea mea este următoarea: cum s-a putut realiza un act de vânzare cumpărare având în vedere ca succesiunea nu a fost încă realizata și declarația data de tatăl meu la notar prin care afirma ca nu exista alți moștenitori în afara de el este falsa.

Parerea mea este ca tatal dvs. a dezbatut succesiunea, fara stireqa voastra si fara a prezenta notarului testamentul, in mod legal (adica, fara testament) fiind unicul mostenitor.
Adica, v-a "sarit", ca sa ma exprim academic. Posibil daca testamentul nu era facut la notar, ci doar scris de mana bunicului.
Va recomand sa va prezentati la un notar si sa-i cereti sa verifice in re3gistrele nationale notariale cand si unde s-a eliberat certificatul de mostenitor.
Iar daca aveti testamentul, actiune in instant pentru anularea certificatului de mostenitor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-02-2018

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Criss29 a scris pe 22-01-2018:
Buna seara,
As dori sa stiu si eu ce se mai poate face in cazul in care bunicii mei au murit,bine bunicul meu a murit la diferenta de 4 ani de bunica mea,copii lor mama mea si ceilalti doi copii ai bunicilor mei nu au facut succesiunea si dupa ceva timp s-au oferit niste veri indepartati sa le ofere o mizerie de bani pe casa acea dar totul s-a facut doar cu o simpla chitanta de mana si cu o mizerie de bani! As vrea sa stiu ce poate face mama mea si daca ar fi cu fratii ei in cazul acesta? Bunicul meu avea si teren si mai mult spatiu dar din pacate ei nu s-au interesat atunci!Mai este ceva de facut? Multumesc frumos! Astept un raspuns!
Ar trebui sa ne spuneti cand au murit bunicii, cand au cumparat verii.E important anul.
Deschideti succesiunea acum, dupa ambii bunici, pentru ca oricum trebuie ca mama dvs si fratii ei sa obtina acte si pentru restul bunurilor. Intabulati totul. Apoi, se va reglementa si situatia bunului imobil vandut cu chitanta de mana.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-02-2018
Vizitator
Va multumesc frumos! Deci dumneavostra credeti ca se mai poate face ceva si sa recuperam casa si celelalte terenuri pe care le avea bunicul ?Bunica mea a murit in anul 1998 iar bunicul in 2002 insa vanzarea catre acei veri nu imi amintesc in ce an s-a intamplat! Nu dupa foarte mult timp dupa moartea bunicului!
Răspunde
 06-02-2018

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Strangeti-va actele de proprietatede deces, de nastere etc si mergeti urgent la un notar, cu mostenitorii (mama si fratii). Notarul trebuie sa fie de la ultimul domiciliu al unuia dintre defuncti.
Uitati momentan de acea chitanta de mana. Faceti succesiunea. Va indruma notarul. Conditia este ca mostenitorii sa se inteleaga.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-02-2018

Actul de nastere? Ale cui? Da,dar bunicii mei erau din mediul rural,de la Giurgiu! De acolo trebuie sa gasesc un notar? Multumesc
Răspunde
 06-02-2018

Actele de propietate casei bunicilor,nu?
Răspunde
 06-02-2018

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Actele de nastere ale mostenitorilor, certificatele de deces, ce acte / titluri de proprietate aveti de la bunici

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.