Forum avocaţi > Litigii

Firma poate suferi?

01-02-2018
Vizitator
buna ziua!detin firmă de taxi ,am vandut o masina unui alt coleg ,am facut acte de mana ,el mai trebuia sa mi dea o suma de bani ,am specificat in act,dar am rămas intelesi ca până imi da restul de bani masina ramane in firma mea pe numele meu însă el a scos masina la lucru si si a băgat un băiat fara atestat si fara angajare sa lucreze pe taxi.acel băiat a avut accident si clienta care era in taxi la accident a angajat avocat si la dat in judecata pe sofer care a refuzat sa i plateasca daunele atat el cat si celu caruia i am vandut masina,noul proprietar.
intrebare:firma mea poate fi afectată avand in vedere ca masina era pe numele si firma mea dar noi am facut acte de mana insa nu am specificat ca nu poate folosi masina până nu mi da restul de bani?masina avea si asigurare de persoane.acum masina e in firma mea si se lucra cu ea!
Răspunde
 01-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Bineinteles ca si dvs. sunteti raspunzator, sunteti chiar principalul vinovat, alaturi de sofer si colegulul care l-a lasat pe soferul fara atestat si CIM sa o foloseasca. Dvs. nu trebuia sa vindeti masina fara actele in regula, fara radierea de pe numele firmei dvs. si inregistrarea pe numele firmei colegului. Nu conteaza faptul ca nu ati trecut in chitanta de mana sa nu foloseasca masina pana la achitarea integrala, ci faptul ca nu ati incheiat actele legale.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-02-2018
Vizitator
Si ce anume as putea păți? Mi -se da amenda pt ca am avut sofer fara autorizație si fara angajare sau risc sa mi fie luată autorizația pe masina respectiva sau pe întreaga firma?Multumesc
Răspunde
 02-02-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Ana Maria a scris pe 01-02-2018:
Si ce anume as putea păți? Mi -se da amenda pt ca am avut sofer fara autorizație si fara angajare sau risc sa mi fie luată autorizația pe masina respectiva sau pe întreaga firma?Multumesc

Buna ziua,

Din punctul meu de vedere, daca ati facut un act de mana prin care v-ati inteles cu cumparatorul asupra vanzarii masinii care a avut accident, la momentul producerii accidentului, dvs. (societatea dvs.) nu puteti avea vreo raspundere.
Chiar daca nu ati inregistrat la serviciul de inmatriculari auto faptul ca ati instrainat masina, contractul de mana facut cu noul cumparator are valoare de act de vanzare cumparare (sau de antecontract de vanzare cumparare).
Cu toate acestea, rezolvarea situatiei dvs. depinde de continutul actului pe care l-ati intocmit cu cumparatorul. Daca la acest moment masina s-a intors in firma dvs., ar fi bine sa faceti un act scris cu cumparatorul prin care sa stipulati ca ati decis rezilierea contractului de vanzare cumparare cu consecinta reintoarcerii masinii la dvs. (si eventual restituirea pretului platit). Asta pentru a avea acoperire ca la momentul accidentului, masina era valabil instrainata de pe firma dvs.
Nu ar strica sa luati legatura cu un avocat in situatia in care se decide introducerea in cauza penala a firmei dvs. ca si parte responsabila civilmente. De asemenea, daca firma dvs. este amendata ori sanctionata in vreun fel, cred ca puteti contesta cu succes orice masura luata impotriva dvs.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.