Forum avocaţi > Litigii

Poate fi definitiva hotararea fara confirmarea comunicarii de catre parata?

06-02-2018
Vizitator
Am hotarare din 02.12.2014 cu drept de recurs in 15 zile. Parata nu a depus recurs si m-a repus in starea anterioara. Hotararea mi-a fost trimisa insa partea parata nu a confirmat primirea comunicarii nici azi. Poate fi definitiva hotararea fara confirmarea comunicarii de catre parata? Multumesc
Răspunde
 06-02-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nu poate fi!
Pentru a putea legaliza hotararea si pentru a putea deveni definitiva, trebuie sa se faca dovada comunicarii hotararii catre toate partile din dosar.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-02-2018
Vizitator
Precizari: parata a emis ordin de reincadrare in functie notificandu-ma sa ma prezint la serviciu in data de ...Am confirmat notificarea si mi-am inaintat demisia.In baza hotararii postata pe internet fara ca la dosar sa se depuna recurs sau un alt document de catre parata, aceasta a procedat la plata esalonata a transelor cuvenite de salariu.Intre timp, parata a fost preluata de alt minister efectuant plati partiale. Ulterior s-a reorganizat iara si nu a mai facut plati(transe din salariu conf. ordonanta de urgenta guvern nr. 103/2013. ).In corespondenta cu entitatea ultima, mi s-a solicitat hotararea legalizata definitiva. Tribunalul nu a putut legaliza informandu-ma ca nu a primit confirmarea de la parata. Eu am primit numai hotararea cu mentiune pentru conformitate la solicitarea mea neprimind comunicarea..Nici astazi nu s-a primit confirmarea de la parata ca a primit comunicarea.Deci nu o pot executa. Intrebarea: in conditiile in care entitatea initiala a procedat la plata transelor din salariu in baza -logic a postarii pe portal Tribunal, cum de acum dupa 4 ani mi se solicita hotararea definitiva !Sa inteleg ca dupa 4 ani parata poate face recurs? Asa este! Ce fel de legislatie este asta?Cum de nu se poate executa in conditiile publicarii pe site a hotararii? Atunci de ce se mai publica pe site!
Răspunde
 06-02-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Publicarea pe sait, nu este echivalenta cu comunicarea.
Si, da, asa este: prin recomunicarea hotararii la acest moment, parata poate face recurs, termenul de recurs calculandu-se de la data comunicarii hotararii.
Ceea ce este publicat pe sait nu reprezinta hotararea, reprezinta doar pronuntarea.
Termenele procedurale se calculeaza in raport de un moment concret.
Prin publicarea pe sait a pronuntarii, nu se pot calcula termene procedurale, deoarece motivarea unei cai de atac se face prin raportare la continutul hotararii judecatoresti si nu la dispozitivul acesteia (adica pronuntarea care se vede pe sait).

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-02-2018

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Inteleg ca partea cu care v-ati judecat in dosar a emis ordinul de reincadrarea fara sa i se comunice in mof oficial hotararea. Cu alte cuvinte, a pus in executare sentinta de bunavoie, asa cum este si normal. vedeti 464 C.pr.civila, achiesarea.

Chiar daca existe cai de atac, nimeni nu este obligat sa le urmeze.

Faptul ca ulterior partea s-a reorganizat si abia al treilea succesor in drept nu a mai dorit sa continue executarea obligatiilor, pretinzand lipsa comunicarii, eu il consider un abuz.

Puteti face plangere penala pentru nerespectarea hot.jud.

"Curtea de Apel Alba Iulia, în cea ce priveşte subiectul activ al infracţiunii de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti, a hotărât că subiect activ al infracţiunii de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti poate fi orice persoană, fără a prezenta relevanţă dacă făptuitorul a fost sau nu parte în procesul în care s-a pronunţat hotărârea la a cărei executare se împotriveşte. În acest sens, este suficient să existe o hotărâre judecătorească şi făptuitorul să ştie că este pusă în executare. (Decizia penală nr. 886 din 30 noiembrie 2010 pronunţată în recurs de Secţia penală a Curţii de Apel Alba Iulia, potrivit portalului instanţelor)."

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2018
Vizitator
In conformitate cu dispozitivul hotararii, parata a acceptat, pentru utilizarea eficienta a resurselor publice reincadrarea mea si plata transelor din salariu conf. OUG 102/2013. Prin reorganizare, entitatea care a preluat patrimoniul paratei este obligata la plata drepturilor banesti restante.In opinia mea, prin ordinul de reincadrare emis de parata si notificarea emisa,a luat la cunostinta de hotarare si prin nedupunerea recursului si plata partiala a drepturilor banesti , indiferent de motivare, aceasta hotarare ar trebui sa fie acceptata ca fiind de fapt si de drept definitiva Voi analiza recomandarea Dvs. Va multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.