Forum avocaţi > Litigii

Litigiu societate distributor apa si canalizare

13-02-2018
Vizitator
Buna seara, inainte sa construim casa am fost la firma de apa pentru a obtine apa si canalizare. Am fost indrumati catre un proiectant agreat de aceasta firma pentru a ne face proiectul. Ne-au intocmit proiectul, am obtinut toate avizele, s-a facut bransarea la reteaua de apa conform proiectului, ni s-a montat apometrul , s-a facut proces verbal de receptie la terminarea lucrarii, am platit factura de bransament, moment in care am completat un formular de incheiere a contractului de furnizare a apei, urmand ca noi sa mergem pentru a ridica contractul. Dupa cateva zile, lucrand la casa , vecinul a venit la mine si a spus sa ii dau 5.000 lei,spunand ca teava la care societatea de apa ne-a bransat este executata pe cheltuiala lui. Mentionam ca pana in acel moment nu am stiut si nu am fost informati de nimeni ca acea retea de apa este privata. Am cerut vecinului sa imi spuna ce reprezinta acea suma de bani, acesta a refuzat sa prezinte documente spunand ca nu sunt in masura sa i le cer. In ziua urmatoare m-am dus la firma de apa pentru a ridica contractul de apa insa acestia nu ne-au incheiat contractul,spunand ca vecinul a facut reclamatii si ca nu mai putem sa ne incheie contract de apa pentru acea retea. Am avut 10 luni de zile apa, dupa care am fost debrasanti , vecinul dand in judecata firma de apa. Nu avem apa de doi ani,si nu stiu de ce suntem vinovati. Am incercat impacarea amiabila cu vecinul chiar daca nu era de datoria noastra,societatea de apa neajutandu-ne cu absolut nimic.Va rugam dati-ne un sfat, ce putem face in acest caz si cu ce suntem vinovati avand in vedere ca avem toate documentele aprobate. Va multumim!!!
Răspunde
 14-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Dati si dvs. in judecata firma care se ocupa de furnizarea apei si faceti o cerere de chemare in garantie a proiectantului.Solicitati conexarea dosarului care a avut ca parti pe vecin si aceeasi firma.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-02-2018
Vizitator
Va multumim pentru mesaj.Va rog spuneti-ne putem cere instantei sa oblige firma de apa sa ne asigure apa conform documentelor eliberate.Actele eliberate ne pot ajuta in instanta? Va multumim.O seara frumoasa.
Răspunde
 15-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Da, pentru furnizarea apei o dati in judecata si anexati actele eliberate.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-02-2018
Vizitator
Va multumim din suflet.Va dorim tot binele din lume.O zi frumoasa
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.