Forum avocaţi > Litigii

Litigiu de munca la inchidere de activitate pe pensionare anticipata

20-02-2018
Vizitator
Buna ziua ,m-a numesc ciubancan otilia din cluj napoca ,am lucrat la inst oncologic cluj ,in serviciu aprovizionare in calitate de magazioner magazia centrala de materiale a spitalului,am decis sa ma pensionez la cerere intru cit era foarte solicitant serviciul meu ,lucru pe care l-am anuntat din timp ,dosarul l-am depus in august2017 la casa de pensii ,decizia am primit-o in oct 2017,i-ar cererea de lichidare am depus-o in inceputul lui nov2017 ,in care am cerut inchiderea contractului de munca cu 31 dec2017 ,pe principiul s-a inchid anul ,s-a fac fac toate operatiunile contabile aferente inchiderii de luna -de an- cereri de materiale pt anul urmator ,etc-mentionez ca efectuam operatiuni de contabilitate primara a gestiunii in calculator inafara efectuari de primiri si predari de marfa fizica-lucru pe acre l facem zilnic-deci in concluzie sa las toate lucrurile in ordine dupa plecarea mea.pe la sf lui nov am fost chemata la osedinta in care era sefa de personal,contabila sefa,seful meu de compartiment si colega mea de birou,la aceea sedinta sefa de personal ne a comunicat ca nu pot sa lucrez cum am cerut pina in 31 dec 2017 deoarece postul se va bloca la minister la inceputul anului si vreo trei luni va fi blocat ,deci ca acestea fiind spuse ,sa am intelegere sa accept sa mi inchida cartea de munca mai repede si pt restul luni ma vor plati cu un alt contract si nu voi avea de suferit financiar ,mi-am dat acordul verbal ,ca atare in 5 dec 2017 au inchis cartea de munca ,apoi pina in10 dec nimeni nu m-a sunat pt celalalt contract ,in 10dec 2017 mi s-a inminat un contract pe cre in baza discutilor avute anticipat ca nu voi [ierde din drepturi banesti ,am sermnat contractul fara sa l citesc-exp pe care l-am primit l-am citit dupa vreo trei ore cind am avut liber si atunci am vazut ca era trecut pe contract nu salarul meu si cel minim pe economie ,lucru pe cre am zis ca nu l accept si in prezenta colegilor de la aprovizionare (3-4)m-am dus la RUNOS-unde de fat cu tot personalul din compartiment -iam zis sefei de personl si colegei care mi-a dat contractul s al anuleze ca eu nu s de acord decit pe salarul meu si ca de miine nu mai vin la lucru .MENTIONEZ CA AU FOST DISCUTII VERBALE DE FAT CU TOT COMPARTIMENTUL>NU AM SCRIS NIMIC IN ACEST SENS PE CONTRACT=GRESALA MEA!Pe la ora 14 m-a sunat sefa de personal si mi a zis telefonic ca s-a rezolvat cu cererea mea de schimbare a contractului si a doua zi sa vin la lucru,fapt ce l-am facut doar ca am crezut de buna cuvinta cele zise de ea la telefon si nu am cerut in scris nimic ,eu lucrez din 2003 la institutul oncologic -iar doamna Marian sefa de personal era de aprox un an-In birou cind am fost sunata si sa vin ca s-a rezolvat era colega mea care in aceea perioada avea o problema de sanatate si era foarte nerabdatoare sa afle ca nu ramine singura (are gonatroza ).FIIND SFIRSIT DE AN A FOST FOARTE MULT DE LUCRU ,NU M-AM MAI DUS LA PERSONAL SA VAD CUM AU MODIFICAT CONTRACTUL ,AM LUAT DE BUNA CELE SPUSE LA TELEFON DE SEFA DE PERSONAL.In 5 ian ,am predat ,am inchis anul contabil,m-am dus dupa lichidare la Runos unde spre surpriza mea am primit acelasi contract spunuindu mi se ca nu s-a schimbat la salrul meu ca nu s-a putut.Am fost lasta sa lucrez o luna pe minimul pe economie 1940brut in loc de 2200plus bonuri de 300lei /lun cit aveam eu ,plus ca din 20 mi-sa adus o persoana noua pe cre sa o invat in locul meu.Asta deoarece eu nu am rupt alcel contract si nici nu am scris pe el nu sint de acord ,s-au folosit de semnatura mea dat anterior si mi-au zis ca nu am ce face ca si asa nu platesc de pe acel contract de antrepriza- se numeste -nici o taxa decit impozit pe care l-au retinut ei ,deci netul nu e afectat mai putin bonurile =300 pe care nu le au luat in calcul.a iesit o discutie intre mine si sefa de personal care avea avantjul semnaturi pe contractul care l-am respins eu dar nu l anulasem cu nimic scris pe el ,asa ca pe moment a zis ca nu am ce face .Am fost asa de marcata de perfidia aceasta incit pe moment m-am suparat si am plecat la itm unde am depus lichidarea ca cu dta de 8 ian sa intru in pensie .Apoi m-am dus cu contractul de antrepriza emis de ei la finante sa vad dca e adevarat ca nu nu am de platit cas cum mi s-a spus ,acolo functionarii de la cam317 /mi au zis ca nu i adevarat ca se plateste obligatoriu santate de pe orice venit realizat deci 5.5 voi datora statului si imi v-a veni acasa acesta suma de plata .DECI am lucrat pe dec 2017 pe un net de 1600din care -cas5.5=105 - 10.5 pensia =194-300bonuri si atunci calculez ca eu am lucrat pe aprox 1000intr o luna in care pe un stres maxim am invatat in 2 sapt un om nou ,am facut toate lucrurile calificate de contabilitate primara pe salarul mai mic decit daca maturam curtea ,acest lucru m-a marcat profund si nu am reusit sa depasesc momentul dupa aceasta manevra miseleasca care m-i s-a aplicat pt buna mea credinta de a ajuta institul sa nu piarda postul si ca colega mea sa nu lucreze singura 2-3 luni.Pirderea materiale nu mi s-a parut la inceput atit de mare ,ca si faptul ca s-au folosit de mine si de faptul ca dupa 15 ani in care nu am avut nici o problema in gestiune ,am lucrat suplimentar fara pla, se poate vedea orele l-a care inchideam calculatorul anii trecuti in inchideri de luna (19)ca sa fie totul bine in eventualitatea unor controale -care erau, si nu am avut probleme niciodata -dar acum pe zi ce trece imi dau seama ca nui corect sa las ca dreptul meu de a fi platita ca o persoana calificata -valoarea bonurilor - valoarea cas a unei luni de pensie sa o las doar pt ca sefa de personsal in loc sa m-a plateasca mai mult fiindca aveam si o persoana de invatat m-a platit mai putin doar pt ca eu am crezut in functia ei si in cuvintul dat la telefon.As dori sa stiu daca dupa cele relatate pot actiona in instanta pe sefa de persona a institutului oncologic cluj pt prejudiciu material si mai ales cel moral adus mie in aceasta situatie . va multumesc mult
Răspunde
 21-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Dupa cum v-ati dat seama, este vina dvs. ca nu ati semnat contractul cu obiectiuni, ca ati acceptat sa lucrati in conditii nefavorabile dvs. Nimeni nu poate invoca necunoasterea legii, ca nu a citit contractul, sau ca a luat "pe incredere" ce i s-a spus. Daune morale nu se acorda in acest tip de litigii, iar materiale, daca veti reusi sa dovediti ce prejudiciu vi s-a produs.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.