Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Litigii

CAND SE PRESCRIE O DECLARATIE FĂCUTĂ ÎN URMA CU 40 DE ANI CA NU AM PRETENTII LA SUCCESIUNE

14-04-2018
Vizitator
IN URMA CU 40 DE ANI TATAL MEU M-A PUS SA DAU O DECLARATIE LA UN AVOCAT CA N-AM PRETENTII LA AVEREA LUI .PE ATUNCI AVEAM DOAR 18 ANI ACUM TATAL A DECEDAT SI MAMA VITREGA MA CHIAMA SA MAI SEMNEZ CEVA PENTRU SUCCESIUNE VREAU SA STIU DACA DECLARAYIA ACEA DE ACUM 40 DE ANI S-A PRESCRIS SA U CE SA INTAMPLAT OAREAOI AM SI EU DREPTU LA CEVA SAU NU ?
Răspunde
 15-04-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
In cazul dvs. nu vorbim de o prescriere a declaratiei, nu exista asa ceva.
Dar, acea declaratie, data tatalui in timpul vietii acestuia nu are nicio valoare.
Succesiunea se deschide prin moarte. Orice act facut inainte de decesul persoanei este nul.
Prin urmare, acea declaratie data in urma cu 40 de ani, nu poate fi folosita acum.
Este evident ca in calitate de fiu, aveti vocatie succesorala la decesul tatalui dvs.
Daca nu va intelegeti cu privire la dezbaterea succesiunii la notar, va trebui sa deschideti o actiune in instanta.In acest ultim caz, recomandabil este sa apelati la un avocat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-04-2018
Vizitator
va multumesc
Răspunde
 15-04-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
De la data decesului tatălui dvs, trebuie să dați o declarație expresă de acceptare a moștenirii tatălui. Acea declarație se poate face la orice notar public. Tatăl dvs a decedat de mai mult de 1 an ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-04-2018
Vizitator
Tatal meu a decedat acum o luna jumatate dar eu cavsa accept mostenirea nu am certificat de deces si nu stiu daca se poate fara
Răspunde
 15-04-2018
Vizitator
Rodica a scris pe 15-04-2018:
Tatal meu a decedat acum o luna jumatate dar eu cavsa accept mostenirea nu am certificat de deces si nu stiu daca se poate fara
Dar eu credeam ca daca ei deschid succesiunea nu trebuie sa-mi trimita notarul instintare? Deoarece eu nu locuiesc in acelas oras eu stau in Calarasi iar tatal meu locuia in Timiș
Răspunde
 17-04-2018
Vizitator
..
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.