Forum avocaţi > Pensii

Indemnizatie conf.DL.118/1990

30-10-2016
Vizitator
Buna ziua,
Sotul meu a fost detinut politic, încarcerat la Penitenciarul Galati( am primit FISA MATRICOLA PENALA in luna septembrie 2016 -incadrat la art/209- uneltire contra ordinii sociale- cod penal 1936);
-a executat inchisoare din aug.1949 pana in aprilie 1951(un an si opt luni)iar in aceasta perioada nu era casatorit cu mine; repet nu eram casatoriti ;
- s-a casatorit cu mine in martie 1955 iar in anul 1965 a decedat,perioada în care am dat nastere la trei copii(fete);
- sotul inainte de casatorie nu a avut copii;
-eu nu m-am recasatorit dupa moartea sotului(declar pe propria raspundere);
Va rog sa-mi spuneti daca nu eram casatoriti pe timpul detentiei eu beneficiez de indemnizatie de sotie supravietuitoare conf.Decretului-Lege 118/1990?
Va multumesc!
Răspunde
 12-11-2016

Avocat Petrescu C.
0721727157
Nu. Doar copiii lui pot solicita, in numele lui, in calitate de mostenitori.

Avocat Baroul Bucuresti cu o experienta de peste 16 ani in domeniu.
Telefon contact: 0721727157 (doar pentru programari)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-11-2016
Vizitator
Buna seara,
Domnule avocat
Va rog sa ma lamuriti mai bine.Daca eu ca sotie (( fiindca DL.118/1990 la art.5,alin.2, prevede ca de aceleaşi drepturi beneficiază soţul (soţia) celui decedat după ieşirea din închisoare, dacă ulterior nu s-a recăsătorit) nu beneficiez de indemnizatie cum pot sa beneficieze copii lui in calitate de mostenitori daca v-am spus ca sotul inainte de casatorie nu a avut copii?S-a casatorit cu mine in martie 1955 iar in anul 1965 a decedat.Din aceasta casatorie a rezultat trei copii.Acestia beneficiaza?
Va multumesc si va doresc multa sanatate!
Răspunde
 13-02-2018
Vizitator
Buna Ziua.Domnule avocat imi puteti spune daca pot beneficia de o indemnizatie pt copil daca sotul meu este inchis adica daca nu am nici un ajutor statul nu poate sa ii dea nimic copilului?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.