Forum avocaţi > CEDO

Extradare si deductia din pedeapsa

01-10-2020
Vizitator
Pe data de 4 aprilie 2020 am fost arestat in Anglia pentru o fapta facuta in Romania. Statut englez a hotarat sa ma extradeze pe data de 5 octombrie 2020.In tot acest timp am fost arestat la domiciliu intre orele 20:00-05:00. Intrebarea mea ar fi cine mar putea ajuta cu o informatie concreta cat mi se va deduce din pedeapsa si cat ar mai trebui sa stau arestat in Romania?
Răspunde
 02-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca nu ati mentionat cand ati fost condamnat, la cati ani ati fost condamnat, daca acum sunteti in executarea pedepsei, cum sa va raspundem "concret" cat veti mai sta arestat in Romania?

In ceea ce priveste arestarea la domiciliu din Anglia de cateva ore pe zi (probabil, cu supraveghere electronica) putin probabil sa se deduca din pedeapsa in Romania.

Se vor deduce zilele in care ati fost efectiv incarcerat pana s-a stabilit arestul la domiciliu (2- 3 zile, mai multe nu cred sa fi fost) daca faceti contestatie.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-10-2020
Vizitator
Am fost condamnat pe 1 ianuarie 2020, la vârsta de 23 de ani, acum sunt arestat la domiciliu in Anglia. Luni 05/10/2020 voi fi extrădat in România. Da, asta era intrebarea mea, dacă mi se va scădea perioada in care am stat arestat la domiciliu in Anglia din pedeapsa din România? Vă mulțumesc frumos!
Răspunde
 02-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Inteleg ca dvs., sub efectul mandatului european de arestare, ati fost arestat de autoritatile din Regatul Unit, apoi vi s-a instituit arest la domiciliul din Regatul Unit .

Conform Deciziei cadru 2002/584/JAI a Consiliului din 13 iunie 2002 privind mandatul european de arestare și procedurile de predare între statele membre:

Statul membru emitent al mandatului de arestare (in cazul dvs, Romania) compută (scade) din durata totală a privării de libertate care ar trebui executată în statul membru emitent (Romania) toate perioadele de detenție rezultând din executarea unui mandat european de arestare, ca urmare a condamnării la o pedeapsă sau măsură de siguranță privative de libertate.

Insa, trebuie sa luati in considerare faptul ca interpretand acest articol in urma unei cereri de decizii preliminare, Curtea de Justitie Europeana a stabilit ca:

"Articolul 26 alineatul (1) din Decizia cadru 2002/584/JAI a Consiliului din 13 iunie 2002 privind mandatul european de arestare și procedurile de predare între statele membre, astfel cum a fost modificată prin Decizia cadru 2009/299/JAI a Consiliului din 26 februarie 2009, trebuie interpretat în sensul că măsuri precum arestul la domiciliu cu o durată de nouă ore în timpul nopții, însoțit de supravegherea persoanei în cauză prin intermediul unei brățări electronice, de obligația de a se prezenta zilnic sau de mai multe ori pe săptămână la o secție de poliție la ore fixe, precum și de interdicția de a solicita eliberarea de documente care să permită călătoria în străinătate, NU SUNT, în principiu, având în vedere tipul, durata, efectele și modalitățile de executare a tuturor acestor măsuri, într-atât de constrângătoare încât să producă un efect privativ de libertate comparabil cu cel care rezultă dintr o încarcerare și astfel să fie calificate drept „detenție” în sensul dispoziției menționate, aspect care trebuie însă verificat de instanța de trimitere.

Deci, dvs.va trebui sa ridicati aceste aspecte in fata instantelor de executare din Romania, dupa ce veti fi extradat.

Doar instanta va verifica daca situatia dvs.poate fi considerata sau nu detentie, deci cat din aceasta perioada poate fi sau nu computata.

Stiind data la care veti fi extradat, va recomand sa va cautati din timp un avocat local pentru a face contestatia la executare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-12-2021
Vizitator
Buna ziua am si eu o intrebare daca se poate si daca ma puteti ajutaVreau sa deschid un proces eu am facut detentie din 2010 pana in 2014 in conditi inumane as putea rezolva ceva..
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.