|
30-08-2016 |
 | Eduard Vizitator |
| Am 15 ani,si nu am intrat inca in posesia permisului de conducere,m-am urcat la volan insotit de un amic,care si el fiind minor si ne-am deplasat pe un drum public indrepandu-ne spre un sat, vreau sa specific ca era ora 3.00-4.00 dimineata cand am mers. Inainte sa ajungem in sat am vazut o masina de politie, aveam si viteza 120km/h dar era o masina de interventii,nici de cum sa fii fost radar... Dupa cca o saptamana,o saptamana si jumatate i-a venit o scriisoare mamei mele, ea fiind si posesorul masinii..In care se specifica data de 20-22 si ca era seara si a fost surprinsa masina pe un drum public cu viteza de 140km/h ...si mai scria ca cel care a fost cu masina sa se prezinte in urmatoarele 5 zile cu permisul de conducere si buletinul.Acolo scria ca pot face si inchisoare intre 1-4 ani.:/ vreau sa stiu si eu ce e de facut..si cum voi fi sanctionat? Si daca voi fii inchis la 15 ani. | |
|
|
|
30-08-2016 |
| Inchis, nu vei fi. Dar, dosar penal si cazier vei avea cu siguranta. De asemeni posibil sa se aplice o amenda penala. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
30-08-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Fiind minor, in cazul in care veti fi gasit vinovat, pedeapsa nu se va retine in cazier, insa in situatia expusa, din moment ce amenda a venit pe numele mamei dvs., iar aceasta nu are de gand sa o conteste, poate suporta dansa sanctiunile prevazute de lege, respectiv amenda administrativa si suspendarea permisului auto pentru o perioada de timp. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
31-12-2017 |
 | Vera_2012@mail.com Vizitator |
| Buna! Un minor in varsta de 17 ani a fost prins conducand fara permis. In momentul cand a fost prins a oprit si nu a recunoscut fapta in prima faza,pe urma a fost dus la sectie împreună cu parintii si la politia din comuna pentru proba cu epilotestul, care a iesit negativa. Cei care l-au prins i-au spus ca trebuie sa se prezinte in fata judecatorului. Mentionez ca la sectia de politie au intocmit acte punandu-l sa semneze, dar minorul nu a fost pus sa scrie vreo declarație, doar a semnat. Poate scapa doar cu amenda penala sau face inchisoare? Mulțumesc! | |
|
|
|
31-12-2017 |
| Vera_2012@mail.com a scris pe 31-12-2017: Buna! Un minor in varsta de 17 ani a fost prins conducand fara permis. In momentul cand a fost prins a oprit si nu a recunoscut fapta in prima faza,pe urma a fost dus la sectie împreună cu parintii si la politia din comuna pentru proba cu epilotestul, care a iesit negativa. Cei care l-au prins i-au spus ca trebuie sa se prezinte in fata judecatorului. Mentionez ca la sectia de politie au intocmit acte punandu-l sa semneze, dar minorul nu a fost pus sa scrie vreo declarație, doar a semnat. Poate scapa doar cu amenda penala sau face inchisoare? Mulțumesc! Buna ziua, Daca este la prima abatere poate scapa doar cu amenda penala. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
31-12-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Vera_2012@mail.com a scris pe 31-12-2017: Buna! Un minor in varsta de 17 ani a fost prins conducand fara permis. In momentul cand a fost prins a oprit si nu a recunoscut fapta in prima faza,pe urma a fost dus la sectie împreună cu parintii si la politia din comuna pentru proba cu epilotestul, care a iesit negativa. Cei care l-au prins i-au spus ca trebuie sa se prezinte in fata judecatorului. Mentionez ca la sectia de politie au intocmit acte punandu-l sa semneze, dar minorul nu a fost pus sa scrie vreo declarație, doar a semnat. Poate scapa doar cu amenda penala sau face inchisoare? Mulțumesc! Minorul care a implinit varsta de 16 ani raspunde penal, iar pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul fara a poseda permis, risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. Fiind minor si raportat la fapta comisa, cel mai probabil va primi o masura educativa, neprivativa de libertate | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-08-2018 |
 | Am o intrebare Vizitator |
| Primavara trecuta am fost prins de catre politie ca am condus un moped pe un drum public de pamant . Am 15 ani si sunt curios ce am sa patesc . Am primit o scrisoare in care imi spune sa ma prezint pe data de 4 decembrie la judecatorie pentru renuntarea la urmarirea penala . Sunt curios daca am sa scap doar cu o amenda de 50 roni . Sincer mai sunt curios si daca e posibil sa fac puscarie avand in vedere ca nu am permis | |
|
|
|
29-08-2018 |
| Am O Intrebare a scris pe 28-08-2018: Primavara trecuta am fost prins de catre politie ca am condus un moped pe un drum public de pamant . Am 15 ani si sunt curios ce am sa patesc . Am primit o scrisoare in care imi spune sa ma prezint pe data de 4 decembrie la judecatorie pentru renuntarea la urmarirea penala . Sunt curios daca am sa scap doar cu o amenda de 50 roni . Sincer mai sunt curios si daca e posibil sa fac puscarie avand in vedere ca nu am permis Din moment ce s-a dispus renuntarea la urmarirea penala, ati scapat de acuzatia adusa in sarcina dvs. Ar fi indicat sa va prezentati la instanta la termenul stabilit, pentru a arata ca sunteti de buna-credinta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-11-2018 |
 | Damian Vizitator |
| Buna seara, am fost prins de politie fara carnet si sunt minor, voi mai avea dreptul de a conduce? | |
|
|
|
18-11-2018 |
| Damian a scris pe 17-11-2018: Buna seara, am fost prins de politie fara carnet si sunt minor, voi mai avea dreptul de a conduce? Veti putea dobandi permisul la implinirea varstei legale, insa veti fi cercetat penal pentru infractiunea comisa. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-08-2019 |
 | Falcoș Sorin Vizitator |
| Bună ziua,pe data de 15 am fost prins la volan fără permis ! Am 16 ani Se poate cere renunțarea la cercetarea penală, dacă este prima abatere ? | |
|
|
|
17-08-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii. Nu exista renuntare la cercetare penala, ci renuntare la urmarire penala. Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate. În cazul infracţiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani, procurorul poate renunţa la urmărirea penală când constată că nu există un interes public în urmărirea faptei. Ordonanta procurorului este supusa confirmarii judecatorului. Chiar daca aveti doar 16 ani si sunteti la prima infractiune, eu sincer ma indoiesc ca se va renunta la urmarirea penala, oricat de aglomerati ar fi procurorii. Masurile dispuse in penal minorilor sunt educative nu pentru ca instanta este clementa, ci pentru ca minorul trebuie educat. Daca ati scapa fara nicio consecinta, dvs. ce ati invata din asta? Ca este in regula sa circulati pe drumurile publice fara carnet, minor fiind, punandu-i pe ceilalti participanti la trafic in pericol? Deci, exista interes public pentru a nu se renunta la urmarirea penala. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-09-2019 |
 | Pufleani cosmin nicolae Vizitator |
| Buna ziua am condus la vârsta de 15 ani , numerele masini imi expirasera trebuie să se duca tata a doua zi sa scoată al 2-lea rand de numere , mi sa facut dosar penal de doi ani dosarul meu este la procuror nu am fost chemat la tribunal sa ma audieze n-am primit nici citatie, as vrea sa stiu daca am sanse sami iau permisul la 18 ani Va multumesc si astept un raspuns daca se poate o zi buna : | |
|
|
|
24-09-2019 |
|
| Da. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
25-09-2019 |
| Pufleani Cosmin Nicolae a scris pe 23-09-2019: Buna ziua am condus la vârsta de 15 ani , numerele masini imi expirasera trebuie să se duca tata a doua zi sa scoată al 2-lea rand de numere , mi sa facut dosar penal de doi ani dosarul meu este la procuror nu am fost chemat la tribunal sa ma audieze n-am primit nici citatie, as vrea sa stiu daca am sanse sami iau permisul la 18 ani Va multumesc si astept un raspuns daca se poate o zi buna : Puteti sustine examenul pentru dobandirea permisului, la implinirea varstei legale. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-09-2019 |
| Pufleani Cosmin Nicolae a scris pe 23-09-2019: Buna ziua am condus la vârsta de 15 ani , numerele masini imi expirasera trebuie să se duca tata a doua zi sa scoată al 2-lea rand de numere , mi sa facut dosar penal de doi ani dosarul meu este la procuror nu am fost chemat la tribunal sa ma audieze n-am primit nici citatie, as vrea sa stiu daca am sanse sami iau permisul la 18 ani Va multumesc si astept un raspuns daca se poate o zi buna : Încercați să aflați care este stadiul cercetărilor în dosarul penal. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-08-2020 |
 | Mădălin Sandu Vizitator |
| Buna ziua,am fost prins de politie conducând fara permis si sunt minor,voi mai avea dreptul de a conduce?* | |
|
|
|
12-08-2020 |
|
| Evident ca veti mai avea dreptul de a conduce, candva in viitor si dupa majorat si dupa ce va veti ispasi masura educativa. Important de stiut, ce fel de minor : sub 14, intre 14 si 16, sau peste 16 ani? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-08-2020 |
| Mădălin Sandu a scris pe 12-08-2020: Buna ziua,am fost prins de politie conducând fara permis si sunt minor,voi mai avea dreptul de a conduce?* In functie de varsta pe care o aveti, veti raspunde penal pentru fapta comisa. Referitor la permis, dupa implinirea varstei majoratului puteti obtine permisul de conducere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
31-12-2020 |
 | Danciu Vizitator |
| La vârsta de 15 ani am fost prins de polițiști mi sa întocmit dosar penal dar nu am facut accident sau altceva nu am fost baht doar am condus 200 de-M ... Acum am 17 jumate am fost in instanta si mia zis sa ma duc un un părinte pe data..dde...Și acum am vb cu un instructor si mia zis ca nu pot daca nu imi da cazierul..care sunt sansele ..sami iau permisul | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |