Forum avocaţi > CEDO

CEDO = o solutie?

29-05-2014
Vizitator
buna ziua,
in sept 2011 am avut un accident rutier soldat doar cu pagube materiale achitate in 2 luni de la prod accidentului. mentionez ca ma aflam sub influenta bauturilor alcoolice 0.69 etilotesc 1.55 resp 1.45 probe sange. Datorita faptului ca timpul a fost mare dintre momentul producerii accidentului si proba etilotest am facut recalculare fara succes rezultand 1.70. Am depus toate eforturile pentru a da curs dosarului si a ajuta la rezolvarea lui intr un timp cat mai scurt. Am platit pagubele materiale in valoare de aprox 11 mii euro (desi nu provin dintr o familie cu o situatie financiara buna) am facut tot posibilul si am achitat, plus taxe probe biologice si calcul retroactiv. Doi ani de zile dosarul a fost plimbat la politia rutiera la 3 agenti. Dupa 2 ani adica in 2013 a ajuns dosarul la parchet, unde dupa aproximativ 2 luni am facut cerere de urgentare dar fara succes. Dupa jumatate de an in care dosarul a stat la parchet, acesta a fost trimis din nou la rutiera pentru reincadrare(datorita schimbarii codului penal) de la art 87 la art 336.
Apoi mi am angajat avocat si am facut cerere la parchet bazandu ma pe art 318 resp 478 din NCPP. Am sperat la incetarea urmaririi penala (art 318) sau la accordul de recunoastere a vinovatiei (art 478). Cererea a fost acceptata in baza art 478 dar au fost impuse limitele de catre prim procuror intre 1 an si 1.6 ani + 3 ani incercare. Decizia finala a procurorului a fost de 1 an cu suspendare + 3 ani incercare.
Dupa o luna de la accord m am prezentat in fata instantei in baza art 484 aceasta fiind refuzat datorita faptului ca lipseau cateva informatii si anume legea in baza careia sunt cercetat (cea noua sau cea veche) precum si locul unde a avut loc parchetul. Am fost programat peste inca o luna (astept sa vad ce se va mai intampla). Din cate am inteles de la domnul avocat este posibil ca cererea sa fie refuzata de catre judecator dosarul sa fie trimis din nou la parchet apoi sa fiu trimis in judecata.
As avea vreo sansa in fata instantei europene avand in vedere urmatoarele?
- timpul in care a fost rezolvat dosarul este foarte mare nefiind un caz complicat (2 ani si 7 luni pana in prezent plus cat va mai dura pana va veni decizia finala si irevocabila plus pedeapsa, cumulat probabil se va ajunge in jur de 4 ani)
- am achitat toate pagubele materiale (aceste fiind substantiale cum am precizat mai sus si faptul ca nu provin dintr o familie cu situatie financiara buna, adica am facut sacrificii foarte mari pentru a mi repara greseala)
- am achitat intr un timp foarte scurt toate taxele (calcul retro calcul probe biologice) precum si faptul ca m am prezentant intr un timp foarte scurt la cererea politie rutiere(chiar daca eu imi schimbasem orasul de resedinta)
- starea de sanatate s a agravat cu trecerea timpului datorita nerezolvarii acestui caz (am ajuns sa nu mai dorm noptile si sa am atacuri de panica)
- mi am recunoscut vina si am facut tot posibilul sa fie rezolvat cazul cat mai repede

Va multumesc si astept un raspuns!
o zi buna
Răspunde
 30-05-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
nu rezolvati nimic la CEDO

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-05-2014
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.