Forum avocaţi > CEDO

Drept la o viata normala

06-06-2014
Vizitator
De cand am divortat nu mai avem liniste,atat eu , cat si copilul meu minor.Suntem traumatizati psihic de celalalt parinte.Desi am facut plangeri la prot. cop, la politie,am cerut in instanta ordin de protectie,se pare ca nimeni nu ne baga in seama.Noi nu avem "pile" asa cum pretindMe celalalt parinte, avem doar credinta in adevar si dreptate,care se pare insa ca nu mai au valoare in acest oras.Am putea oare sa gasim ajutor undeva in tara asta?cine anume este abilitat sa protejeze un minor care este traumatizat psihic zilnic,iarin ultimul timp si lovit?
Mentionez ca nu recunoaste celalalt parinte ca abuzeaza minorul,iar instanta refuza sa audieze copilul desi acesta isi doreste sa spuna tuturor ce traieste,motivand ca este prea mic(8 ani)
ba chiar se pare ca as influenta eu minorul sa gandesaca asa!
Copilul refuza orice contact cu celalalt parinte,eu fiind la mijloc.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
Răspunde
 12-06-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
sunt multe de zis si de facut....strans probe mai intai, probe diferite, apoi plangeri...etc

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-06-2014
Vizitator
Codul civil permite si ascultarea copilului mai mic de 10 ani, insa lasa posibilitatea asta la aprecierea judecatorului.

Art. 264 Cod Civil
Ascultarea copilului
(1) În procedurile administrative sau judiciare care îl privesc, ascultarea copilului care a împlinit vârsta de 10 ani este obligatorie. Cu toate acestea, poate fi ascultat şi copilul care nu a împlinit vârsta de 10 ani, dacă autoritatea competentă consideră că acest lucru este necesar pentru soluţionarea cauzei.

Legea favorizeaza in prezent cresterea in comun a copilului ceea ce este foarte normal. Incercati sa acceptati ca si fostul sot este parintele copilului care inca nu are discernamantul format fiind la o varsta frageda. Mai aveti rabdare 2 ani cand va fi obligatorie ascultarea copilului.
Răspunde
 12-06-2014

plangeri am tot adunat,probe la fel,insa nu am rezolvat nimic
am cerut ordin de protectie si s-a respins in data de 04 s-a pronuntat iar in data de 10 dupa amiaza am primit instiintarea;ieri in 11 am fst sa fac apel si mi s-a spus ca e depasit termenul,ca doar 3 zile trebuiau sa fie;am facut totusi cererea...m vedea raspunsul
Răspunde
 12-06-2014

eu inteleg si accept, dar copilul refuza categoric oorice contact, motivand ca ii i frica ca il bate iar si il duce la concubina lui care in cateva randuri l-a ciupit pe copil de gat si l-a tot amenintat;copilul spune ca parintele bea impreuna cu acea femeie si apoi se cearta,lovesc iar el sta si asista...
desi spune asta la politie,la prot. cop. nu face nimeni nimic:nu e de competenta lor!
cred ca am o sg solutie:sa apelez la TV
Răspunde
 12-06-2014
Vizitator
Probele pe care le-ati adunat nu au fost cu siguranta elocvente. De multe ori aceasta aversiune a unui copil fata de un parinte este influentata de catre celalat parinte si o instanta stie asta. Asteptati sa mai creasca copilul sa i se mai dezvolte discernamantul si va tine instanta si de opinia sa.
Răspunde
 12-06-2014

exista mai nou vreo lege care te obliga sa platesti onorariul avocatului din oficiu?
Răspunde
 22-06-2014
Bucuresti

avocatul din oficiu este platit de Stat. nu aveti de plata nimic. in schimb acest onorariu este foarte mic..... la fel ca si contributia acelui avocat in sustinerea cauzei Dv

Răspunde
 26-06-2014
Vizitator
am pus o intrebare ca vizitator am primit un email cum ca as fi primit un raspuns dar nu ma pot loga si intrebarea a dispărut.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.