|
06-06-2014 |
 | Dacian Vizitator |
| De cand am divortat nu mai avem liniste,atat eu , cat si copilul meu minor.Suntem traumatizati psihic de celalalt parinte.Desi am facut plangeri la prot. cop, la politie,am cerut in instanta ordin de protectie,se pare ca nimeni nu ne baga in seama.Noi nu avem "pile" asa cum pretindMe celalalt parinte, avem doar credinta in adevar si dreptate,care se pare insa ca nu mai au valoare in acest oras.Am putea oare sa gasim ajutor undeva in tara asta?cine anume este abilitat sa protejeze un minor care este traumatizat psihic zilnic,iarin ultimul timp si lovit? Mentionez ca nu recunoaste celalalt parinte ca abuzeaza minorul,iar instanta refuza sa audieze copilul desi acesta isi doreste sa spuna tuturor ce traieste,motivand ca este prea mic(8 ani) ba chiar se pare ca as influenta eu minorul sa gandesaca asa! Copilul refuza orice contact cu celalalt parinte,eu fiind la mijloc.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. | |
|
|
|
12-06-2014 |
| sunt multe de zis si de facut....strans probe mai intai, probe diferite, apoi plangeri...etc | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
12-06-2014 |
 | Oana Vizitator |
| Codul civil permite si ascultarea copilului mai mic de 10 ani, insa lasa posibilitatea asta la aprecierea judecatorului. Art. 264 Cod Civil Ascultarea copilului (1) În procedurile administrative sau judiciare care îl privesc, ascultarea copilului care a împlinit vârsta de 10 ani este obligatorie. Cu toate acestea, poate fi ascultat şi copilul care nu a împlinit vârsta de 10 ani, dacă autoritatea competentă consideră că acest lucru este necesar pentru soluţionarea cauzei. Legea favorizeaza in prezent cresterea in comun a copilului ceea ce este foarte normal. Incercati sa acceptati ca si fostul sot este parintele copilului care inca nu are discernamantul format fiind la o varsta frageda. Mai aveti rabdare 2 ani cand va fi obligatorie ascultarea copilului. | |
|
|
|
12-06-2014 |
 | Dacian
|
| plangeri am tot adunat,probe la fel,insa nu am rezolvat nimic am cerut ordin de protectie si s-a respins in data de 04 s-a pronuntat iar in data de 10 dupa amiaza am primit instiintarea;ieri in 11 am fst sa fac apel si mi s-a spus ca e depasit termenul,ca doar 3 zile trebuiau sa fie;am facut totusi cererea...m vedea raspunsul | |
|
|
|
12-06-2014 |
 | Dacian
|
| eu inteleg si accept, dar copilul refuza categoric oorice contact, motivand ca ii i frica ca il bate iar si il duce la concubina lui care in cateva randuri l-a ciupit pe copil de gat si l-a tot amenintat;copilul spune ca parintele bea impreuna cu acea femeie si apoi se cearta,lovesc iar el sta si asista... desi spune asta la politie,la prot. cop. nu face nimeni nimic:nu e de competenta lor! cred ca am o sg solutie:sa apelez la TV | |
|
|
|
12-06-2014 |
 | Oana Vizitator |
| Probele pe care le-ati adunat nu au fost cu siguranta elocvente. De multe ori aceasta aversiune a unui copil fata de un parinte este influentata de catre celalat parinte si o instanta stie asta. Asteptati sa mai creasca copilul sa i se mai dezvolte discernamantul si va tine instanta si de opinia sa. | |
|
|
|
12-06-2014 |
 | Dacian
|
| exista mai nou vreo lege care te obliga sa platesti onorariul avocatului din oficiu? | |
|
|
|
22-06-2014 |
 | Roman relu Bucuresti
|
| avocatul din oficiu este platit de Stat. nu aveti de plata nimic. in schimb acest onorariu este foarte mic..... la fel ca si contributia acelui avocat in sustinerea cauzei Dv |
| |
|
|
|
26-06-2014 |
 | Ionela Vizitator |
| am pus o intrebare ca vizitator am primit un email cum ca as fi primit un raspuns dar nu ma pot loga si intrebarea a dispărut. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |