Am fost disponibilizat in iunie 2013 (alaturi de alti cca. 950 de salariati), printr-o actiune de concediere colectiva, de la Oltchim - societate aflata in insolventa din ianuarie 2013. Conform deciziei de concediere am dreptul la plata a 18 salarii compensatorii, salarii care nu au fost platite pana in acest moment dar, atentie, salarii recunoscute de Oltchim si administratorii judiciari si salarii pentru care statul roman a incasat deja de la Oltchim impozitul, CAS-ul, CASS-ul. Ne judecam de peste un an cu Oltchim si administratorii judiciari pentru plata acestor drepturi salariale, recunoscute ca atare prin decizia de concediere de cei mai sus enumerati. Din pacate Oltchim si administratorii judiciari se prevaleaza de prevederile art. 36 din legea 85 / 2006 (de la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale) si blocheaza actiunea noastra in instante (tribunal si curtea de apel). Am fost discriminat de catre conducerea Oltchim si administratorii judiciari: - cand am fost concediat inainte de pensionare cu un an si jumatate desi contractul individual de minca interzicea acest lucru; - fata de statul roman care a primit din partea Oltchim impozitul, CAS-ul, CASS-ul - aferente platilor compensatorii datorate dar neefectuate in timp ce noi disponibilizatii nu am primit salariile compensatorii; - fata de salariatii ramasi in Oltchim care au primit luna de luna salariile in timp ce disponibilizatii nu au primit nici-un salariu compensatoriu din salariile datorate. Procesele in instante sunt blocate de catre administratorii judiciari in baza art. 36 din legea insolventei nr. 85 / 2006 fapt care nu ne da dreptul la o judecata rezonabila si la un termen de judecata rezonabil. Am fost indusi in eroare (mintiti prin omisiune) de catre administratorii judiciari: - printr-un comunicat prin care eram informati "de asemenea, conform art. 38, alin. b din Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A. salariatii concediati vor beneficia de o indemnizatie de concediere in functie de vechime, astfel ... "; - prin decizia de concediere (valabila cu data emiterii) prin care se recunosc salariile compensatorii + alte drepturi salariale restante (anterioare deschiderii procesului de insolventa - trecute la masa credala si generate dupa intrarea in insolventa: concedii de odihna, 6 chenzine salariale restante) dar neplatite au ramas salariile trecute la masa credala si salariile compensatorii. Ce sanse avem sa ne luam banii cuveniti ca salarii compensatorii? Cum putem ataca si ce sanse avem la CEDO? Putem sa cerem la CEDO daune interese pentru cele mai sus mentionate sau pentru alte aspecte identificate de catre dumneavoastra ca fiind in neregula. |
|