Numele meu este M.I. si de 5 ani studiez la VIA University College din Horsens, Danemarca. In urma cu aproape 3 ani, mai exact in data de 1 Decembrie 2011, am intampinat niste probleme cu SKAT-ul danez. Studenta fiind de nationalitate romana, cu rezidenta temporara in Danemarca si posesoare a unui autoturism inmatriculat in Romania, am fost oprita de catre Politia daneza la un filtru de control aflat in apropierea locuintei mele. Mi-au fost verificate buletinul, yellow cardul danez si copiile de pe talonul masinii. Iar in urma convorbirii telefonice dintre un ofiter al Politiei si o angajata a SKAT-ului, mi-a fost ridicata masina, impreuna cu cheile acesteia luate cu forta din posesia iubitului meu, care atunci era cel care conducea masina. In acelasi timp o alta masina inmatriculata in Polonia a fost oprita, dar i-au fost luate numai placutele de inmatriculare. Motivul fiind acela ca masina nu era inmatriculata in Danemarca, fiind mai scumpa decat cealalta masina oprita si noi fiind de origine romana. Pe langa toate acestea, doi ofiteri ai Politiei daneze au intrat fara acordul meu in locuinta mea de unde mi'au fost luate actele originale ale masinii: talonul si cartea de identitate a masinii. In urma acestui incident s-a deschis un dosar pe numele iubitului meu N.A. (fiind la volanul masinii cand s-a intamplat incidentul), care s-a prezentat de cateva ori in fata unui judecator in vederea solutionarii cazului. La aproximativ un an dupa deschiderea dosarului, a fost instiintat faptul ca se renunta la capetele de acuzare aduse lui, deoarece se crede ca in tot acest timp s-a aplicat gresit legea si ca eu sunt cea vinovata si cea care trebuie sa plateasca inmatriculatul masinii - masina fiind proprietatea mea. In tot acest timp, scrisorile, instiintarile judecatoresti ne-au fost trimise in limba daneza, spundu-ni-se ca este de datoria noastra sa traducem corespondenta. Am incercat in nenumarate randuri timp de mai bine de un an sa aflu ce se intampla cu cazul, neprimind niciun raspuns din partea nimanui. Dupa o perioada am aflat faptul ca ar fi trebuit sa fac recurs cu privire la o decizie luata in cazul lui N.A., eu nefiind chemata nici macar o data, nici pana in ziua de azi, in fata unui judecator. Anul acesta am primit prima scrisoare in limba engleza in care scria faptul ca masina mi-a fost vandula la licitatie in luna Aprilie, cazul solutionandu-se cu decizia luata in cazul lui N.A. din data de 12 Ianuarie 2012 (cazul de atunci avea legatura cu metoda de ridicare a masinii, daca a fost sau nu legal cum s-a procedat), nefiind nicio decizie finala si irevocabila pe numele meu. La cateva zile am aflat ca masina a fost inmatriculata in Danemarca pe data de 2 Mai, ea fiind inca inregistrata in Romania pe numele meu. Autoritatile romane nu au fost instiintate de acest lucru de catre autoritatile daneze. Avand in vedere toate acestea, consider ca mi-au fost incalcate mai multe drepturi fundamentale si doresc sa va rog pe dumneavoastra daca ma puteti ajuta cu un sfat juridic si sa ma sfatuiti ce as putea face in continuare cu privire la acest caz. Cu deosebita consideratie, M.I. |
|