In anul 2008 am fost in Franta , Le Havre , cu contract de munca , trimisi de o firma de recrutare forta de munca la cererea unui angajator englez . Locul de munca era , un doc plutitor cumparat de insulele Bahamas de la statul Francez . Am plecat din Romania in 2 aprilie 2008 si am inceput munca in 4 aprilie 2008 . In data 14 mai 2008 o parte dintre muncitori au facut greva deoarece recrutorul n-a varsat salariile in conturile personale Fiind seful grupului am convins o parte dintre muncitori sa reia lucrul , dar ceilalti au continuat greva anuntand politia si prefectura orasului Le Havre . In data de 15 mai 2008 am fost arestati si cei care am continuat lucrul , interograti , amprentati si a doua zi dimineata am fost transportati la un aeroport , unde politia de frontiera franceza s-a purtat jalnic cu noi . Ne-au luat toate obiectele din buzunare , cureaua si sireturile de la pantofi , pipat la milimetru pe haine . Oamenii veneau la mine si intrebau de ce se poarta asa salbatic cu noi , deoarece n-am facut nimic rau . Atunci am fost luat pe sus de doi politisti si incatusat si urcat primul in avion casa inchida gura celorlati . Pe timpul zborului din Franta - Romania am fost incatusat fara posibilitatea de a merge la toaleta , mancare sau apa . Am umarul drept distrus si multe probleme medicale importante : nu aud cu urechea dreapta , ochiul drept distrus (vad ca prin patura) iar la ochiul stang s-a instalat cataracta . Am cosmaruri noaptea su dureri ingrozitoare in urma mai multor accidenta vasculare . Am dat in judecata statul Francez la Tribunalul Administrativ din Rouen , dar mi-a fost respinsa cererea deoarece n-am inteles ca trebuie sa ma prezint personal la proces . Am fost trimis la Curtea de Apel Douai , unde am fost si mi-a fost inaintata cererea la Consiliul de Stat , sectia contencios administrativ . Consiliul de stat mi-a rejectat cererea si avocatul din oficiu m-a rugat sa solicit un recurs la rejectarea Consiliului de stat , ceea ce am facut si nu am mai primit niciun raspuns . Am mai multe scrisori primite la care am raspuns imediat . Cu stima si respect , Stanciu Nicolae |
|