Forum avocaţi > CEDO

Cum pot sa reclam la CEDO Franta pentru abuz in serviciu si rele tratamente ale politiei franceze

04-03-2015
Vizitator
In anul 2008 am fost in Franta , Le Havre , cu contract de munca , trimisi de o firma de recrutare forta de munca la cererea unui angajator englez .
Locul de munca era , un doc plutitor cumparat de insulele Bahamas de la statul Francez .
Am plecat din Romania in 2 aprilie 2008 si am inceput munca in 4 aprilie 2008 .
In data 14 mai 2008 o parte dintre muncitori au facut greva deoarece recrutorul n-a varsat salariile in conturile personale
Fiind seful grupului am convins o parte dintre muncitori sa reia lucrul , dar ceilalti au continuat greva anuntand politia si prefectura orasului Le Havre .
In data de 15 mai 2008 am fost arestati si cei care am continuat lucrul , interograti , amprentati si a doua zi dimineata am fost transportati la un aeroport , unde politia de frontiera franceza s-a purtat jalnic cu noi .
Ne-au luat toate obiectele din buzunare , cureaua si sireturile de la pantofi , pipat la milimetru pe haine .
Oamenii veneau la mine si intrebau de ce se poarta asa salbatic cu noi , deoarece n-am facut nimic rau .
Atunci am fost luat pe sus de doi politisti si incatusat si urcat primul in avion casa inchida gura celorlati .
Pe timpul zborului din Franta - Romania am fost incatusat fara posibilitatea de a merge la toaleta , mancare sau apa .
Am umarul drept distrus si multe probleme medicale importante : nu aud cu urechea dreapta , ochiul drept distrus (vad ca prin patura) iar la ochiul stang s-a instalat cataracta . Am cosmaruri noaptea su dureri ingrozitoare in urma mai multor accidenta vasculare .
Am dat in judecata statul Francez la Tribunalul Administrativ din Rouen , dar mi-a fost respinsa cererea deoarece n-am inteles ca trebuie sa ma prezint personal la proces .
Am fost trimis la Curtea de Apel Douai , unde am fost si mi-a fost inaintata cererea la Consiliul de Stat , sectia contencios administrativ .
Consiliul de stat mi-a rejectat cererea si avocatul din oficiu m-a rugat sa solicit un recurs la rejectarea Consiliului de stat , ceea ce am facut si nu am mai primit niciun raspuns .
Am mai multe scrisori primite la care am raspuns imediat .
Cu stima si respect ,
Stanciu Nicolae
Răspunde
 14-05-2015
Vizitator
Pentru a da in judecata Franta la CEDO, mai intai trebuie sa te judeci cu patronul si autoritatile statului francez (politia) care te-au expulzat fara temei legal din Franta. Daca tribunalul sau parchetul din Franta, nu iti da dreptate, abia atunci ai dreptul sa dai in judecata Franta la CEDO! Este complicat, dar nu imposibil.
Răspunde
 11-09-2015

In Franta in general se uzeaza mult de forta de politie.
Este foarte complicat deoarece se cam aseamana sistemul cu cel din Romania...

In fine...trebuie sa va judecati in Franta si sa epuizati toate gradele de jurisdictie nationala.

Daca veti pierde procesul va veti putea adresa la CEDO daca v-au fost incalcate drepturi si libertati fundamentale de instantele franceze.
Răspunde
 12-09-2015
Vizitator
Legat de actiunea in justitie a statului francez , am incaercat sa actionez in judecata recrutorul din Constanta , din cauza caruia am fost arestati , dar justitia romana este favorizanta celor cu bani .
Am citit in codul penal ca o persoana care indeplineste o functie si produce reale probleme celor pe care-i manageriaza , poate fi trasa la raspundere .
Acest recrutor ne-a furat din bani , platit cand a vrut el si cat a vrut el , dar justitia lipseste in tribunale .
De aceea am actionat in judecata statul francez pentru a castiga si a retrimite in judecta recrutorul care traieste pe spinarea muncitorilor pe care-i trimite la munca peste hotare , dar care n-are habar de munca pe care trebuie sa o desfasoare muncitorii recrutati .
Astept raspuns .
Stanciu Nicolae
Răspunde
 12-09-2015
Vizitator
Stanciu Nicolae a scris pe 12-09-2015:
dar justitia romana este favorizanta celor cu bani

Da, ii favorizeaza pe cei cu bani.. d-aia s-au dus Ioan Nicolae, Copos, Becali la inchisoare, etc.
Legea e buna daca cel care o aplica e cinstit.
Răspunde
 12-09-2015
Vizitator
Franta si alte state sunt chiar mai corupte decat noi, problema cu noi este ca vorbim foarte mult despre asta si ne place sa ne autodenigram ca natiune. Habar n-avem ce-i ala PR.
Răspunde
 12-09-2015

Cazul dvs. este complex si sunt multe aspecte de analizat.
Pentru recrutorul roman trebuie transata problema in Romania insa in functie de situatie in procesul penal poate fi raspunzator in Franta.

Coruptie exsta peste tot dar nicaieri nu este atat de nesimtita ca in Romania daca ne referim la tarile dezvoltate.
Daca ne raportam la Columbia, Mexic, etc...situatia ar fi destul de echilibrata...
In Romania cultul coruptiei a fost practic institutionalizat si iubit de oameni.

De aceea a inceput DNA sa tot ia...ca totul era prea pe fata...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.