Buna ziua Ma numesc Palagheanu Stelian am domiciliu in orasul Iasi si sunt pensionar militar de invaliditate gradul 2 de serviciul ORL. In timpul scolii militare (1991-1993), in data de 13.01.1993 intr-o aplicatie ,sunt impuscat accidental de catre un elev militar in timp ce-i acordam ajutorul (acesta fiind cazut intr-o mlastina) cu un pistol mitraliera calibru 7,62 in mana dreapta. Dupa accident am fost lasat pe camp fara ca vreun cadru militar sa ia vreo masura in acest sens.Mentionez ca marsul nu a fost dotat cu tehnica si personal medical asa cum prevede legea privind eventualele cazuri de accidentare . M-am deplasat singur cu o masina de ocazie la spitalul din Ramnicu Valcea unde am fost operat, dar o operatie necalificata, ceea ce a dus la deformarea mainii .In 3 zile de spitalizare contactez un virus hepatic in urma transfuziei de sange ceea ce ma umple de bube din cap si pana in picioare fiind transferat la un spital de boli infectioase . Conducerea Institutului militar refuza trimiterea mea la spitalul militar central Bucuresti pentru a nu se inregistra eveniment si ma mascheaza prin infirmeria unitatii fara a consemna in Registrele oficiale sau in Ordinul de zi pe unitate (documentul juridic al institutiei) vreun incident, cautand sa musamalizeze cazul cu diverse amenintari privin absolvirea mea. Mentionez ca inainte de admitere la Institutul militar din Valcea facusem stagiul militar obligatoriu la Regimentul de garda Bucuresti 1988-1990 luptator in revolutia din 89 deci eram militar profesionist privind manuirea armamentului si legile militare. Am absolvit Institutul militar ,,sef de promotie,, Efectuez 3 interventii chirurgicale dupa absolvire dar raman cu sechele ,paralizii, cicatrici 8o cm si nefunctionalitatea bratului drept astfel incat sunt trimis de catre unitatea militara unde imi desfasuram activitate ca ,cadru militar (Iasi) catre comisia de expertiza in anul 2007 pentru analiza . Sunt pensionat gradul 2 invaliditae de catre serviciul ORL deoarece in timpul revolutiei imi pierdusem treptat auzul in urma exploziei unui proiectil . Mentionez ca obiectivul si problema fundamentala era mana dreapta nu probemele ORL. La solicitarea unei explicatii primesc raspuns ca lipsesc documentele medicale de la Memoriul personal -PROCESUL VERBAL DE ACCIDENT -(documentul fundamental in baza careia se efectueaza pensionarea) si nu pot fi pensionat cu mana .Sunt declarat inapt serviciul militar dar lipseste accidentul - fapta, ceea ce rezulta ca m-am impuscat acasa Nu pot sa cred ca ofiterii ,lectorii militari care pregateau viitoare cadre militare au putut sa musamalizeze un caz de impuscare ,sa ascunda un accident din motive ca nu stiau legea si sa lase un militar invalid datorita incompetentei . Mentionez ca pana in prezent am adunat din arhivele militare ,ce am mai gasit , toate documentele care atesta faptul ca institutia nu si-a facut datoria . Eu am vrut sa devin CADRU MILITAR nu INVALID. Vreau sa deschid un proces astfel incat MApN sa confirme ca accidentul s-a petrecut in scoala militara, sa fiu pensionat regulamentar,sa solicit despagubirile aferente pentru invaliditatea produsa ,interventiile chirurgicale si bataia de joc aferenta. Aduc martori toata scoala militara daca este necesar. Imi cer scuze pentru eventualele greseli Va multumesc Cu respect |
|