Forum avocaţi > CEDO

Stalp de inalta tensiune – prejudiciu de folosinta

03-06-2016
Vizitator
Buna ziua
• Am in proprietate un teren intravilan afectat in totatlitate de un stalp de inalta tensiune apartinand unei societati de profil.
• In 2010 am intentat proces acestei societati ptr. despagubiri avand in vedere prejudiciului de folosinta.
• Am pierdut in toate cele trei etape ( Fond, Apel, Recurs ) ….. sentinta finala fiind pe data de 15 Martie 2016.
• Din cate am inteles ma pot adresa la CEDO in maxim 6 luni , termen care s-ar implini pe data de 15 Septembrie 2016.
• Formularea sentintei finale nu mi s-a comunicat pana in prezent si cred ca nu o voi primi nici pana la data scadenta impusa de catre CEDO.
• In acest ultim caz voi fi privat de dreptul meu de ma adresa Curtii Europene ? sau exista vreo modalitate de a ma putea adresa ulterior Curtii, avand in vedere ca formularea sentintei nu depinde de mine ?
• Ce ma sfatuiti ?
Răspunde
 03-06-2016
Vizitator
In astfel de cazuri va adresati Curtii fara sa aveti motivarea si o depuneti ulterior cu eventuale completari. Atentie, termenul curge de la pronuntare nu de la motivare, s-ar putea sa gasiti informatii gresite pe internet in acest sens.
Răspunde
 03-06-2016
Vizitator
Va multumesc frumos pentru bunvointa de a-mi raspunde si pentru timpul acordat.
Am depus deja o cere la Curtea de Apel prin care am solicitat redactarea si comunicarea sentintei finale.
Sper sa o am in timp util.
Din cate am inteles .... ma sfatuiti totusi sa depun plangerea la CEDO bazate in ultima instant pe sentintele date la Fond si Apel, correct ?!
In cazul acesta nu va fi respinsa ca find inadmisibila ? sau mai trebuie si un alt demers ?
Răspunde
 03-06-2016
Vizitator
Va depuneti plangerea specificand drepturile omului care pretindeti ca v-au fost incalcate in timpul procesului, inclusiv in cadrul ultimei faze procesuale. CEDO nu rejudeca procese, deci motivarea din ultima hotarare, desi utila, poate chiar nu este esentiala. Cititi cat de multa jurisprudenta in materie inainte de a depune plangerea.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.