Forum avocaţi > CEDO

Micșorarea pensiei de întreținere

06-12-2016
Vizitator
Buna seara! As vrea si eu o lămurire. Sunt divortata si am o fetiță de 9 ani. Tatăl copilului s-a recăsătorit si are al doilea copil în vârstă acum de 11 luni. În luna februarie, a deschis proces pentru micșorarea pensiei. În luna mai- iunie instanța a decis micșorarea pensiei de la 25% la 18%. În luna august tatal a făcut recurs deoarece a vrut ca fiecare copil sa primească 16.5%. Am angajat avocat, am depus dovezi la dosar prin care am adus argumente că minora de 9 ani necesita cheltuieli mai mari decât cel de 9 luni, etc...si cu toate astea in luna noiembrie instanța nu a ținut cont de dovezile mele și a hotarat micșorarea pensiei la 16.5% pentru ambii minori. Hotărârea e definitiva. Întrebarea mea este: E posibil așa ceva? Necesitățile unui copil de 9 ani sunt aceleași cu ale unui copil de 11 luni? Adică minora de 9 ani trăiește la nivelul celui de 9 luni? Ce este de făcut? Pot merge mai departe? Mă mai poate ajuta cineva? Pensia nu este mare, diferența de la 18 la 16.5% nici ea nu este mare. Dar de ce la primul proces hotărăște 18% si la al doilea 16.5%? Ce i-a determinat să micșoreze la 16.5%? Nu se tine cont de vârstă, de necesitati? Va multumesc
Răspunde
 06-12-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Este vb de un procent max prevazut de lege de 1/3 din venituri pt 2 copii. Deci legal nu poate depasi 1/3.

Apoi e vorba despre egalitatea copiilor.

Sigur ca legea operează cu notiunea de necesități concrete ale copiilor, insa se aplica doar in situații in care de ex tatăl are venituri consistente iar copilul chiar îndreptățit la 1/3 nu va primi avea suma caci ii depăseste necesitățile.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.