Forum avocaţi > Civil

O problema cu un vecin

07-02-2014
Vizitator
Vecinul m-a dat pe mana justiei deoarece in baie ii picura apa.
Vecinul a chemat AquaCaras, societatea care se ocupa cu canalizarea si la primele 3 vizite nu au putut constata mai nimic, deoarece tevile sunt in pereti si nu pot fi vazute, iar ei nu dau cu presupusu deoarece ii pot da in judecata daca imi fac deranj in baie si se dovedeste ca nu e de la mine problema.
Procedura prin care puteau stabili problema era sa blindeze apa de la mine timp de o saptamana, lucru care NU s-a intamplat.
La a patra vizita mi s-a spus ca seful i-a trimis sa rezolve problema si ei au ajuns la concluzia ca e de la mine problema. I-am invitat inauntru si i-am rugat sa remedieze problema, iar ei au dat-o la intors ca e vineri si e zi scurta, ca nu au sculele necesare cu care sa faca interventia, iar eu am chemat un meserias privat sa imi remedieze problema, am facut treaba asta deoarece era un stres sa ii vad zilnic pe la usa. In acelasi timp vecinul a inceput lucrari de schimbare a unor tevi la el in apartament .

In raportul de constatare au scris ca e de la mine problema, fara sa se respecte procedura mai sus mentionata.

Nu ma consider vinovat de nimica, dar procurorul a dispus amenda administrativa + cheltuieli de judecata, iar vecinul doreste 2.000 lei despagubiri.

Va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat, cu orice, Cum sa procedez?
Răspunde
 12-02-2014
Bucuresti

ce rol are procurorul in acest caz?
daca apartamentul Dv este aplasat deasupra ap inundat sunteti vinovat indiferent de cauza. de aceea este bine sa va intelegeti cu vecinul. daca apa nu curge de la nivelul apartamentului dv ci de mai sus, atunci acel proprietar devine raspunzator

Răspunde
 13-02-2014
Vizitator
Am facut contestatie la prim procuror in vederea anularii amenzii.

Cum pot sa ma apar in cazul de fata?

Vecinul a dat jos tavanul fals care ii facea condes si a schimbat niste tevi din baie in acelasi timp cat eu reparam in baie.
Cei de la SC aquacaras SA mi-au zis in repetate randuri ca nu se baga ca s-ar putea sa nu fie problema de la mine din apartament, singura modalitate de aflare era sa blindeze apa la apartamentu meu, lucru care nu s-a intamplat. Iar eu de la cat stres mi-au provocat m-am apucat de lucrari sa nu ii mai vad pe la usa mea zilnic.
vecinul caruia ii picura in baie a scos o hartie de la sc aqua caras sa in care spune ca au constat probleme la mine in apartament si problema ar fi de la mine, dar cand au fost in apartament mi-au zis ca s-ar putea sa nu fie de la mine. iar dupa ce au constat problema le-am zis sa se apuce de lucrari sa remedieze problema si nu s-au bagat pentru ca exista riscu sa nu fie de la mine problema. Atata timp cat tevile sunt in ciment si nu sunt la vedere nu isi pot da cu parerea.
Cum ma pot apara in cazul de fata in fata judecatorului atata timp cat vecinul are o hartie care zice ca problema e de la mine?
Nu consider faptul ca stau deasupra vecinului ma face automat vinovat atata timp cat exista sansa sa fi fost de la condensul tavanului fals al vecinului.
Răspunde
 13-02-2014
Bucuresti

informatiile pe care le prezentati sunt confuze: amenda, procuror, judecator. Situatia nu este chiar atit de complicata. Am explicat mai sus ce posibilitati legale aveti.

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.