Forum avocaţi > Civil

Buna ziua!

07-02-2014
Vizitator
buna ziua!
ma puteti ajuta si pe mine cu o problema de drept civil?va multumesc anticipat!
am o problema de natura civila cu mama mea.
in urma cu 5 luni eu m-am mutat cu chirie in urma neintelegerilor cu aceasta.
tatal meu a decadeat acum 7 ani,casa unde locuiam fiind pe numele ambilor pariti,iar eu fiind singurul fiu al acestora nu am facut atunci succesiunea nebanuind atunci ca se va ajunge intr-o astfel de situatie.
acum stand cu chirie avand si doi copii minori in ingrijire de 3 si 5 ani iar sotia nu poate lucra deocamdata neavand cu cine sa ii lasam pe cei mici eu sunt singurul care intretine toata familia si imi este foarte greu sa arunc 900 de lei pe luna pe fereastra cand stiu ca am drepturile mele si mi-asi putea cumpara macar o garsoniera dar care nu ar mai trebui sa ma ingreunez cu plata acelei chirii inutile si sa ii folosesc in alt scop dar problema este ca mama mea nu doreste sa faca aceea succesiune si sa imi dea partea ce mi-se cuvine din drepturile tatalui meu si mai grav este ca ea locuieste cu noul ei concubin la adresa respectiva iar eu am fost nevoit sa dor prin masina de munca cu copii si cu sotia pana am reusit sa strangem bani de avans ca sa ne putem permite sa locuim in acest apartamen in care locuim acum.
mi-asi dori sa inaintez actele pentru procesul civil cu aceasta dar nu stiu mai exact cum se procedeaza ce trebuie mai exact sa fac pentru ca o cale de impacare cu aceasta nu mai exista si imi vreau drepturile mele pe care aceasta nu doreste sa mi-le dea.
de ce acte am nevoie,unde asi putea sa ma prezint,c-am cat dureaza un astfel de proces,in ce consta partea mea de drept?
va multumesc frumos cu stima si respect si daca doriti ma puteti contacta si la numaru de telefon: 0769 325 765 .stamate marian.
Răspunde
 08-02-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Soluția cea mai rapidă și puțin costisitoare ar fi fost să vă înțelegeți cu mama dvs. și să dezbateți succesiunea prin notariat.

Dacă nu vă înțelegeți, singura posibilitate este o chemați în judecată. Este recomandat să apelați la un avocat care să vă redacteze cererea de chemare în judecată (acțiunea de partaj succesoral) și să vă reprezinte în instanță.

Pentru introducerea acțiunii trebuie plătită taxă de timbru conform OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru | Textul integral al legilor

Durata depinde în primul rând de gradul de aglomerare al instanței competente să judece cererea (trebuie sesizată instanţa de la ultimul domiciliu al defunctului, potrivit art. 118 din noul Cod de Procedură Civilă). De ex., dacă instanța competentă este în București, cu siguranță va dura mai mult decât în provincie pentru că în București se dau termene foarte lungi.

Mai multe detalii vedeți în acest articol: Partaj succesoral în instanță, ieșirea din indiviziune

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.