Forum avocaţi > Civil

Custodie comuna

06-07-2018
Vizitator
buna ziua din pacate numai am incredere in uni avocati deoarece si la divort si la procesul ptcustodie comuna ambele intentate de mine in instanta am fost reprezentat cu rea credinta chiar daca am platit onorariu pt avocat.va rog din suflet daca poate cineva sa ma ajute sa stiu cum sa procedez .in anul 2013 august fosta sotie a dus in germania fetita noastra fara acceptul meu ea abuzand de o hotarare favorabila data in data de 28 ian 2009 iar eu aveam drept de vizita si platind pensie de intretinere si azi,din 19 aug 2013 eu ne mai reusind sa tin legatura cu fetita mea.am formulat actiune in instanta pt custodie comuna si drept de vizita in anul 2014 iar procesul sa tot tergiversat pana in 22 ian 2018 am avut castig de cauza.judecatorul a hotarat sa avem custodie comuna chiar daca parata sa opus si platesc pensie de intretinere si drept de vizita si sa aduc fetita in tara la locuinta mea si a actualei famili,parata a facut apel invocand incompetenta judecatoriei din romania sa judece cauza .INTREBARE
cum pot sa ma apar avand in vedere ca sunt cetatean roman ,copilul e cetatean roman,mama e cetatean roman,nu au domiciliu permanent in germania,eu nu cunosc legislatia germana nu cunosc limba germana nu dispun de o situatie financiara incat sa ma deplasez in germania sa ma judec pt a avea custodie comuna cum se invoca in regulamentul 2201/2003.vreau sa imi angajez un avocat dar trebuie sa il aleg f bine sa nu ma mai confrunt cu neplaceri deoarece am fost nevoit sa renunt la serviciile lor si sa ma reprezint singur in instanta,.VA MULTUMESC ANTICIPAT
Răspunde
 07-07-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mosiesei Vasile a scris pe 06-07-2018:
buna ziua din pacate numai am incredere in uni avocati deoarece si la divort si la procesul ptcustodie comuna ambele intentate de mine in instanta am fost reprezentat cu rea credinta chiar daca am platit onorariu pt avocat.va rog din suflet daca poate cineva sa ma ajute sa stiu cum sa procedez .in anul 2013 august fosta sotie a dus in germania fetita noastra fara acceptul meu ea abuzand de o hotarare favorabila data in data de 28 ian 2009 iar eu aveam drept de vizita si platind pensie de intretinere si azi,din 19 aug 2013 eu ne mai reusind sa tin legatura cu fetita mea.am formulat actiune in instanta pt custodie comuna si drept de vizita in anul 2014 iar procesul sa tot tergiversat pana in 22 ian 2018 am avut castig de cauza.judecatorul a hotarat sa avem custodie comuna chiar daca parata sa opus si platesc pensie de intretinere si drept de vizita si sa aduc fetita in tara la locuinta mea si a actualei famili,parata a facut apel invocand incompetenta judecatoriei din romania sa judece cauza .INTREBARE
cum pot sa ma apar avand in vedere ca sunt cetatean roman ,copilul e cetatean roman,mama e cetatean roman,nu au domiciliu permanent in germania,eu nu cunosc legislatia germana nu cunosc limba germana nu dispun de o situatie financiara incat sa ma deplasez in germania sa ma judec pt a avea custodie comuna cum se invoca in regulamentul 2201/2003.vreau sa imi angajez un avocat dar trebuie sa il aleg f bine sa nu ma mai confrunt cu neplaceri deoarece am fost nevoit sa renunt la serviciile lor si sa ma reprezint singur in instanta,.VA MULTUMESC ANTICIPAT

Dacă partea adversă nu a invocat excepția necompetenței generale a instanțelor din România înseamnă că a acceptat competența instanțelor române. Probabil că a făcut apărări sau cereri în cauză și astfel s-a considerat că a acceptat competența instanțelor din țară.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-07-2018
Vizitator
Mulțumesc pt răspuns .cum am zis nu prea mai am încredere în avocați și dacă nu ii cunoști nu își fac meseria de avocat decât de blatist.dar incerc sa caut unul de încredere din acest motiv am rugămintea pt lămurire sa știu ce trebuie sa fac .referitor la invocarea competenței știu doar că a invocat necompetenta tribunalului din Arad și când am fost întrebat de către judecător dacă obiecții am comunicat că eu cred că este competentă autoritatea din romania.conform constituției româniei.institutiile statului trebuie să vegheze asupra cetățeniilor ei .eu nu știu limba germana nu cunosc legislația germana nu am o situație financiară pt a mă deplasa în Germania .în cazul de față la apel pârâta a invocat necompetenta tribunalului Arad .cum se va desfășura următoarea înfățișare.multumesc anticipat
Răspunde
 07-07-2018
Vizitator
In ce sens ati fost reprezentat cu "rea credinta" de avocati? Exemplu concret.
Daca veti vrea candva sa va angajati un avocat, aveti grija sa nu ii mentionati despre teoriile dv. despre blaturi pentru ca va vor ocoli majoritatea. Ei pe dv., nu invers. Stiu ce vorbesc.
Răspunde
 07-07-2018
Vizitator
Concret când am divorțat.avocatul nu era interesat să câștig custodia cu toate explicațiile mele că mama este plecata în străinătate nu lucrează cu forme legale și fetița noastră este crescuta de bunici eu având serviciu doar că nu aveam locuință proprietate personala.si avocatul trimitea pe cineva fără experiență exact când era de audiat martori.si am renunțat la servicii.in 2014 când am intentat proces pt custodie comuna doamna avocat.la început când am platit onorariu spunea nici nu se pune problema .și pe urmă tot rugando să mă ajute sa vb cu fetița mea concret sa o roage pe avocata pârâtei să intervină .mi-a zis că nu o cunoaște și nu are cum să mă ajute iar după 2 săptămâni avocata mea a luat deja legătura cu fosta soacra care era citată că și martor din partea pârâtei .să nu mai zic că ea nu a vrut să pună întrebări cheie pt proces la audieri .deci am renunțat la serviciile ei era clar ce făcea .drept dovadă am câștigat procesul de unul singur cu toate piedicile puse .cam cu așa ceva se ocupa uni avocați daca se cunosc între ei știe că nu ai posibilități financiare primește o atenție și se face că plouă
Răspunde
 08-07-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca au resedinta in Germania,daca mama lucrează sau copilă merge la scoala/ grădiniță acolo, atunci conform regulamentului citat chiar de dvs instantele competente sa decidă sunt cele din Germania.

Asta ar trebuit sa va spuna avocații.

E vorba e o necompetenta absoluta care ar fi tb sa fie invocată din oficiu si de judecător.

Este o norma peste care nu se poate trece.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-07-2018
Vizitator
Mulțumesc frumos pt răspuns.si în acest caz ce este de făcut ,am sa pierd la apel ?și decizia instanței se anulează (custodie comuna) data în prima instanță,cert este că nu sa invocat necompetenta totala .judecătoria din Arad a respins excepția lipsei de competență a instanței romane.ce anume trebuie sa știu mai concret .nu cred că statul român nu poate proteja cetățenii români în astfel de situații
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.