Forum avocaţi > Civil

Pot adopta un anumit copil abandonat in spital?

19-07-2018
Vizitator
Buna ziua. Lucrez intr un spital de stat din Romania unde exista copii abandonati, de care nu se mai interesează nimeni si ai caror părinți sunt de negasit. As dori sa știu ce sanse am sa adopt un anumit copil. Serviciul de adoptii de la directia pentru protectia copilului nu m-a lamurit. Ba chiar am plecat destul de descurajata de acolo. Cat dureaza procedura pana un copil e declarat adoptabil? Exista o cale mai simpla si mai directa daca mama naturala renunta la tutela copilului, avand in vedere ca ea si a exprimat verbal dorinta de a da copilul spre adoptie? Este mai simplu un eventual plasament si ulterior adoptia? Eu si sotul ne dorim foarte mult acest copil si cred ca e mare pacat ca acesti copii stau cu lunile in spitale, cand exista parinti care doresc sa ii adopte. In cazul de fata mi se pare ca legea doar tergiverseaza procedura, iar acesti copii cresc in spitale, fara afectiunea si ingrijirea unei familii. Mentionez ca e vorba despre un copil de 1 an si 8 luni din care aproximativ 1 an a stat prin spitale. De asemenea, eu si sotul intrunim conditiile locative, sociale si juridice legale pt a putea adopta. Nu ne intereseaza alti copii, e vorba strict de cel in cauza de care ne am atașat.
Răspunde
 19-07-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Procedura adoptiei este o procedura destul de complicata si de intindere in timp.
Este destul de mult de explicat aici.
Dar, in situatia dvs. incercati pentru inceput sa obtineti plasamentul copilului la dvs. urmand ca in paralel sa faceti toate demersurile pentru declansarea si finalizarea procedurii de adoptie.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-07-2019
Vizitator
Sincer si eu asi loa un copil să-l adopt dar nu stiu ce sa fac asi loa fix un copil care e părăsit în spital si las creste dar e dificila procedura asta pentru a adopta un copil dacă s-ar mai schimba legea poate multi copii ar fi adoptati
Răspunde
 13-07-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Flory a scris pe 13-07-2019:
Sincer si eu asi loa un copil să-l adopt dar nu stiu ce sa fac asi loa fix un copil care e părăsit în spital si las creste dar e dificila procedura asta pentru a adopta un copil dacă s-ar mai schimba legea poate multi copii ar fi adoptati

Încercați sa luați copilul in plasament deoarece in cadrul procedurii de adopție puteți sa primiți copilul luat in plasament pe criteriul afectivității/apropierii cu acel copil.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-06-2022
Vizitator
Sincer si eu asi loa un copil să-l adopt dar nu stiu ce sa fac asi loa fix un copil care e părăsit în spital si las cresteca si fiind al meu imi doresc un copil de 11 ani dar fara nici un rezultat dar e dificila procedura asta pentru a adopta un copil dacă s-ar mai schimba legea poate multi copii ar fi adoptati
Răspunde
 24-01-2023
Vizitator
Ana a scris pe 19-07-2018:
Buna ziua. Lucrez intr un spital de stat din Romania unde exista copii abandonati, de care nu se mai interesează nimeni si ai caror părinți sunt de negasit. As dori sa știu ce sanse am sa adopt un anumit copil. Serviciul de adoptii de la directia pentru protectia copilului nu m-a lamurit. Ba chiar am plecat destul de descurajata de acolo. Cat dureaza procedura pana un copil e declarat adoptabil? Exista o cale mai simpla si mai directa daca mama naturala renunta la tutela copilului, avand in vedere ca ea si a exprimat verbal dorinta de a da copilul spre adoptie? Este mai simplu un eventual plasament si ulterior adoptia? Eu si sotul ne dorim foarte mult acest copil si cred ca e mare pacat ca acesti copii stau cu lunile in spitale, cand exista parinti care doresc sa ii adopte. In cazul de fata mi se pare ca legea doar tergiverseaza procedura, iar acesti copii cresc in spitale, fara afectiunea si ingrijirea unei familii. Mentionez ca e vorba despre un copil de 1 an si 8 luni din care aproximativ 1 an a stat prin spitale. De asemenea, eu si sotul intrunim conditiile locative, sociale si juridice legale pt a putea adopta. Nu ne intereseaza alti copii, e vorba strict de cel in cauza de care ne am atașat.
Răspunde
 24-01-2023
Vizitator
Buma seara as lua un copil din spital sa
Răspunde
 24-01-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca doriti sa adoptati un copil, in primul rand trebuie sa verificati situatia acestuia, daca este eligibil pentru adoptie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.