Forum avocaţi > Civil

Partaj, apartament cumparat inaintea casatoriei.

21-07-2018

Buna ziua
Am cumparat un ap prin programul prima casa, inaintea casatoriei, dupa aproximativ 2 ani am cunoscut pe fosta sotie cu care m-am si casatorit.In cei aproximativ 6 ani de casatorie am locuit in ap fostei soti iar ap meu achizitionat prin programul prima casa l-am inchiriat unor tineri (fara contract legal de inchiriere) , iar cu bani de pe chirie se platea rata la banca . Timp de 4 ani eu am fost plecat in tariile arabe unde am muncit si am lasat fosta sotie sa se ocupe de tot, ea in cei 4 ani a platit si depus la banca rata la ap achizitionat de mine inaintea casat.Tin sa mentionez ca : fiind plecat i-am lasat cardul de salariu acs si ea la folosit( utilizat salariul de pe card)..si pe langa asta lunar ii trimiteam bani ( 700-900 ron).In cei 4 ani fosta sotie a avut timp de 2 ani un prenatal si ceilalti ani a stat acs..fara un job.Dupa divort, ea ma dat in judecata , astasand chitantele si spunand ca ea timp de 4 ani a platit ratele la banca pt acel ap achizirionat inaintea casat.Cere in jur de 4000 de euro bani.Eu am pastrat toate chitantele cu bani trimisi si am scos de la banca toate extrasele de cont in care se vede ca , sa folosit cardul de salariu in tara.De asemenea eu pot dovedi cu viza de pasaport ca am fost plecat si nu aveam cum sa utilizez cardul..De asemenea am vecini care stiu ca in ap au fost chiriasi chiar si fara contract..Intrebare: credeti ca, cu aceste dovezi pot castiga?..ce altce va ma sfatuiti sa fac?..Am nevoie de ajutor .Va multumesc si orice ajutor e bine venit!!
Răspunde
 22-07-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Apartamentul este bun propriu al dvs., fiind achizitionat inaintea incheierii casatoriei, insa sotia are un drept de creanta, putand solicita o cota din valoarea ratelor achitate in timpul casatoriei. Daca puteti demonstra ca aportul dvs. la plata ratelor a fost majoritar, atunci sotiei ii va reveni un procent mai mic.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-07-2018

Dreptul de creanta il poate avea doar pt imbunatatirile facute in casa pe timpul casatoriei. insa nu si pt dreptul la imobil.Noi in timpul casatoriei nu am facut nici o imbunatatire la ap..au fost chiriasi, iar fosta sotie nu avea cum sa plateasca ea ratele la banca(150 euro ) pe luna in conditiie in care nu a avut un job timpt de 4 ani iar doi ani a fost in prenatal.In cei 6 ani de casatorie, 4 a stat acs cu doi copii in intretinerea mea.Primul copil provenind dintr-o alta casatorie ne avand pensie alimentara.Eu i-am intretinut pe toti 3 ..Cred ca nu este posibil sa aiba dreptul la acest ap.Multumesc si astept solutii .
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.