Forum avocaţi > Civil

Intrebari privind certificatul de nastere

26-07-2018
Vizitator
As dori sa aflu raspunsul la anumite intrebari privind certificatul de nastere. Pot “renunta” la el din punct de vedere juridic? Sunt obligat din puncte de vedere legal sa imi inregistrez copilul(este necesar certificatul de nastere?). Cine a scris legislatia despre ce trebuie facut cand o persoana se naste pe teritoriul Romaniei?
Cate versiuni ale legii au existat pana acum si de cate ori au fost facute modificari si de ce?

Sper ca intrebarile mele sa va impinga sa avem o discutie interesanta.

Multumesc anticipat,

Alex
Răspunde
 27-07-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Intrebarile dvs. nu sunt apte sa produca o discutie "interesanta", din punctul meu de vedere.

Nu puteti "renunta" la certificatul de nastere daca v-a fost deja emis.

In randul cetatenilor de etnie rroma si nu numai exista suficiente situatii cand acestia nu declara nasterea copiilor, astfel incat acestia nu au certificat de nastere. Copii nedeclarati sunt "inexistenti" fapt pentru care nu pot merge la scoala, nu pot beneficia de serviciile de asistenta sociala ori de sanatate etc.

Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă este cea care reglementeaza modalitatea de emitere a actelor de stare civila. Restul intrebarilor dvs. nu isi au sensul.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2018
Vizitator
Multumesc pentru raspuns. Sincer ma asteptam la ceva mai detaliat,nu neaparat la raspunsuri pe care le pot gasi singur pe Google.
Imi pare rau daca intrebarile mele nu au “sens” din punctul tau de vedere.

Poate altii vor contribui cu raspunsuri mai interesante
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.