referitor la: înaintarea actelor pentru despagubire/retrocedare apartament. stimata doamna avocat, buna ziua, sotia mea a detinut un apartament cu 2 camere in Bucuresti înca dinaintea casatoriei, apartament pe care a fost obligata sa-l cedeze in anul 1988 la plecarea definitiva in RFG. Printr-un proces s-a stabilit cota ei de contributie la achitarea achizitiei ca fiind de circa: 89 %, restul de 11 % reprezentand contributia mea, care a fost preluata fara plata de catre stat. Sotia a primit inainte de plecare (1988) o despagubire in bani desigur mult sub valoarea reala si sub sumele investite, apartamentul fiind nou, bine finisat, la et.1, într-un cartier bun. Avand in vedere chaosul administrativ/ juridic precum si aplicarea tergiversata a legilor mereu in schimbare, nu am depus cerere pentru retrocedare sau desoagubire, credem acum dupa clarificarea unor procedee de aplicare ca situatia s-a mai stabilizat. Dorim sa înaintam dosarul ptentru despagubire - caci retrocedare este dupa parerea mea fara rost, deoarece a fost incasata despagubire si apartamentul a fost vrevândut dupa 1990. în acest sens vrem sa stim daca se mai poate si daca merita efortul. |
|