Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Parinti sotiei mele au vandut terenurile si nu i-au dat ficei lor nici un ban este normal si legal

30-07-2018
Vizitator
Buna ziua! Socri mei au vandut terenurile din mostenirea parintilor lor si au primit anumite sume de bani dar nu au facut parte si copiilor lor sotia mea si-a cerut partea dar nu au vrut sa ii dea nici un ban..este normal pot face cv in privinta asta asi lua si ia partea ei sunt 2 surori nu vrea sa dea la nici una..pot sa angajez un avocat pt asi lua partea la bani plus ca mai au terenuri care nu leau vandut si sotia mea vrea partea si din terenuri!!!!va multumesc
Răspunde
 30-07-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Există unele principii în drept: (1) nimeni nu este obligat să lase moștenire și (2) moștenirea se deschide prin moarte.
Așadar, asta înseamnă că părinții soției pot să dispună cum vor de bunurile lor și pot să cheltuiască cum vor banii, fără să fie obligați să dea copiilor ceva. Copiii au dreptul la moștenirea părinților doar de la data decesului celor din urmă, atunci când se deschide moștenirea. Copiii pot să moștenească bunurile ce se mai găsesc în proprietatea părinților doar de la data decesului acestora din urmă.

Doar în cazul în care socrii dvs ar face acte gratuite (de ex: donație), copiii, ca moștenitori rezervatari, pot cere reducțiunea liberalităților excesive. Însă, în cazul pe care l-ați descris este vorba despre acte de dispoziție (vânzare).

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.