Forum avocaţi > Civil

Contract de intretinere cu uzufruct viager

05-09-2018

Buna ziua. Apelez la dumneavoastra in solutionarea unei probleme urgente. Acum 6 ani de zile am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager cu o persoana batrana. Persoana in cauza a decedat iar o vecina care venea pe la batran si care a constatat decesul si-a insusit actele batranului si l-a dus la capela mai apoi elibereaza certificat de deces, pentru a-l inmormanta si pentru a beneficia de imobilul si banii decedatului. Tin sa mentionez faptul ca potrivit contractului mentinut mai sus, eu, sunt obligat sa ma ocup de inmormantare si mai apoi sa intru in drepturi. As dori sa depun o plangere la politie impotriva acestei vecine pentru ca detine si se foloseste ilegal de actele batranului dar nu stiu cum. Daca ma poate ajuta cineva si cu alte idei as fi indatorat. Multumesc anticipat!

Edit: Am uitat sa mentionez ca vecina in cauza sustine ca ea are testament pe numele ei si de aceea si-a insusit toate cele. Am trecut prin mai multe procese castigate cu aceasta persoana, care a incercat sa desfaca prezentul contract dar nu au reusit. Testamentul nu poate 'trece' peste contractul incheiat legal si semnat de ambele parti.
Răspunde
 05-09-2018

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,

Contractul dvs incheiat are intaietate si este legal daca nu a fost contestat de catre batran. Dar dvs nu aveti un exemplar al contractului?
Ati incheiat contractul la un birou notarial?

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-09-2018

Da, a fost incheiat la notar. Dupa primii doi ani de intretinere batranul indrumat de vecina a incercat prin instanta sa desfaca acest contrat dar a pierdut fiecare proces si recurs, 4 la numar. Sentintele finale fiind aceleasi de a continua sa platim o suma de bani pentru intretinere. Acum dupa deces dorim sa ne respectam contractul si sa participam financiar la inmormantarea batranului dar femeia respectiva nu ne permite. Acest lucru poate fi esential intr-un viitor proces pentru impartirea mostenirii, deoarece femeia se poate lega de faptul ca noi nu ne-am respectat contractul... De aceea apelez la dumneavoastra caci nu stiu cum sa procedez.
Răspunde
 08-09-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Mutrescu.R a scris pe 05-09-2018:
Buna ziua. Apelez la dumneavoastra in solutionarea unei probleme urgente. Acum 6 ani de zile am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager cu o persoana batrana. Persoana in cauza a decedat iar o vecina care venea pe la batran si care a constatat decesul si-a insusit actele batranului si l-a dus la capela mai apoi elibereaza certificat de deces, pentru a-l inmormanta si pentru a beneficia de imobilul si banii decedatului. Tin sa mentionez faptul ca potrivit contractului mentinut mai sus, eu, sunt obligat sa ma ocup de inmormantare si mai apoi sa intru in drepturi. As dori sa depun o plangere la politie impotriva acestei vecine pentru ca detine si se foloseste ilegal de actele batranului dar nu stiu cum. Daca ma poate ajuta cineva si cu alte idei as fi indatorat. Multumesc anticipat!

Edit: Am uitat sa mentionez ca vecina in cauza sustine ca ea are testament pe numele ei si de aceea si-a insusit toate cele. Am trecut prin mai multe procese castigate cu aceasta persoana, care a incercat sa desfaca prezentul contract dar nu au reusit. Testamentul nu poate 'trece' peste contractul incheiat legal si semnat de ambele parti.

Buna ziua,
Testamentul se refera intotdeauna la bunurile ce vor fi in patrimoniul defunctului la momentul decesului.
Existenta contractului de intretinere, arata clar ca bunul ce face obiectul contractului de intretinere, nu se mai afla in patrimoniul defunctului la momentul decesului acestuia.
Imprejurarea ca vecina respectiva a luat toate actele casei, poate face obiectul unei plangeri penale pentru furt.
Faptul ca aceasta nu va permite sa va ocupati de cele crestinesti pentru inmormantarea defunctului, este un abuz din partea acesteia.
Va trebui sa aveti dovezi in sensul acesta, pentru ca, in cazul unui proces din partea ei, sa le puteti folosi in aparare.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.