Mutrescu.R a scris pe 05-09-2018: Buna ziua. Apelez la dumneavoastra in solutionarea unei probleme urgente. Acum 6 ani de zile am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager cu o persoana batrana. Persoana in cauza a decedat iar o vecina care venea pe la batran si care a constatat decesul si-a insusit actele batranului si l-a dus la capela mai apoi elibereaza certificat de deces, pentru a-l inmormanta si pentru a beneficia de imobilul si banii decedatului. Tin sa mentionez faptul ca potrivit contractului mentinut mai sus, eu, sunt obligat sa ma ocup de inmormantare si mai apoi sa intru in drepturi. As dori sa depun o plangere la politie impotriva acestei vecine pentru ca detine si se foloseste ilegal de actele batranului dar nu stiu cum. Daca ma poate ajuta cineva si cu alte idei as fi indatorat. Multumesc anticipat! Edit: Am uitat sa mentionez ca vecina in cauza sustine ca ea are testament pe numele ei si de aceea si-a insusit toate cele. Am trecut prin mai multe procese castigate cu aceasta persoana, care a incercat sa desfaca prezentul contract dar nu au reusit. Testamentul nu poate 'trece' peste contractul incheiat legal si semnat de ambele parti. Buna ziua, Testamentul se refera intotdeauna la bunurile ce vor fi in patrimoniul defunctului la momentul decesului. Existenta contractului de intretinere, arata clar ca bunul ce face obiectul contractului de intretinere, nu se mai afla in patrimoniul defunctului la momentul decesului acestuia. Imprejurarea ca vecina respectiva a luat toate actele casei, poate face obiectul unei plangeri penale pentru furt. Faptul ca aceasta nu va permite sa va ocupati de cele crestinesti pentru inmormantarea defunctului, este un abuz din partea acesteia. Va trebui sa aveti dovezi in sensul acesta, pentru ca, in cazul unui proces din partea ei, sa le puteti folosi in aparare. |
In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com |
|
|