Forum avocaţi > Civil

Probleme cu primaria

05-09-2018

Buna ziua. Povestea pe scurt este ca tatal meu a decedat acum 14 ani mama mea dupa 7 ani a suferit de o pareza, deci a devenit persoana cu handicap, anul trecut a murit si dansa. Si problema apare de cand am fost sa platesc ce era de platit la primaria comunei, mi se spune ca eu ca mostenitoare mi sa gasit ca trebuie sa platesc pe cei 7 ani de la decesul tatalui pana la imbolnavirea mamei, taxele pe locul de casa, gunoiul...(mama fiind scutita de la aceste taxe de la imbolnavirea ei). Cei de la primarie motiveaza ca eu trebuia sa merg cu certificatul de deces al tatalui la toate ghiseele existente in primarie nu doar la ghiseul care se stia ca trebuie depus, ca si cum ei nu comunica intre ei certifiicatele depuse. DEci acestia vor sa le platesc taxele acestea pe cei 7 ani pe care batrana a fost intr-o stare buna de sanatate. Si ma intreb de ce nu i-au trimis nici o notificare batranei toti acesti ani, cand doar un ghiseu "stia" de moarte batranului, DEci ceilalti nu stiau de moartea lui, dar nici nu au trimis facturi?!
Răspunde
 08-09-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
debitele catre bugetul de stat se prescriu in 5 ani.
Daca avea scutire, de la plata acestor dari, inseamna ca puteti face dovada acestei scutiri.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-09-2018

Multumesc! Primii 7 ani nu era scutita de plata, dar daca nu au ramas restante s-ar intelege ca a fost platit atunci, ei vor sa calculeze acum acei primi 7 ani, logic nu era sa se fi adunat restante pana acum?? Doar in ultimii 7 ani a fost scutita de la plata. DEci daca in primii 7 ani nu i s-au cerut acele taxe insemna ca cei de atunci stiau de moartea batranului? Sunteti sigur ca se prescriu, avand in vedere ca au trecut 7 ani, unde credeti ca a fost greseala? Este logic sa te plimbi pe la fiecare ghiseu din primarie cu un certificat de deces, chiar atat de comozi sunt, sau aceasta este regula de baza?
Răspunde
 10-09-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Potrivit art. 2.500 alin. (1) din Codul civil, dreptul material la acțiune, denumit în continuare drept la acțiune, se stinge prin prescripție, dacă nu a fost exercitat în termenul stabilit de lege. Art. 2.501 alin. (1) din același act normativ stipulează că drepturile la acțiune având un obiect patrimonial sunt supuse prescripției extinctive, afară de cazul în care prin lege s-ar dispune altfel.
Conform art. 110 din Codul de procedură fiscală, dreptul organului fiscal de a stabili obligații fiscale se prescrie în termen de cinci ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel. Acest termen începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-03-2024
Vizitator
Bună seara,lângă casa mea s-a făcut un parc iar lângă gard s-a construit o clădire,o toaletă, problema mea este următoarea:pe clădire s-au montat doua aplice,acele aplice luminează în casa mea ,țin sa menționez ca lumina e foarte puternică. Am fost de trei ori la Primărie,mi s-a comunicat ca se va rezolva și nimic.Am și poze făcute. Mulțumesc
Răspunde
 02-04-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Aveți un răspuns în scris din partea primăriei?

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.