Forum avocaţi > Civil

Contract de vinzare-cumparare pe rate

06-11-2012
Vizitator
Buna seara,

in anul 2010 am vindut un apartament cu plata in rate. Anual cumparatorul s-a obligat sa achite cite 10.000 € pina la data de 1.11. a fiecarui an in curs.

Anul acesta ar fi urmat sa achite suma de 7.900 €.

Nu a avut loc nici o comunicare, mandatarul meu a sunat pe 31.10.2012 ca sa intrebe de banii datorati si a spus ca plateste pe 5.11 o rata din rata. S-a facut la notar o chitanta de primire a 3.500 €. Acel cumparator a SPUS ca restul va platii "prin prima saptamina din decembrie".

Citez din acel contract:

Noi, partile contractante, am hotarit de comun acord ca neplata diferentei de pret pina in data de 01.11.2014, are drept consecinta rezolutiunea de plin drept a contractului de vinzare-cumparare fara punere in intirziere, fara o comunicare prealabila si fara a fi necesar alt titlu sau hotarire judecatoreasca, prin aceste prevederi noi intelegind un pact comisoriu de gradul IV care da drept vinzatoarei de a-si stabili situatie anterioara de CF pentru neplata pretului de catre cumparator in termenul stabilit. De asemenea , noi partile contractante, solicitam sa se inscrie pactul comisoriu de gradul IV in CF susmentionat. Orice cheltuieli ocazionate de restabilirea situatiei anterioare in CF vor fi suportate de partea care nu si-a indeplinit obligatiile si vor putea fi obtinute de la acesta in conditiile legii.
Totodata, neplata integrala a pretului la termenul stabilit atrage in sarcina cumparatorilor daune interese limitate la sumele deja platite, achitate, care nu vor mai putea fi restituite cumparatorilor........final de citat.

Stiu ca acel pact comisoriu intra in vigoare in anul 2014, daca nu plateste la timp.

Deci luni a platit suma de 3.500 € mai ramin de achitat 4.400, dar tinind cont de neseriozitatea lui pina in momentul actual, cred ca nu este bine sa stau inerta si ma gindesc sa fac o somatie de plata.

Pot cere o dobinda de 0,5%?
Pot cere Penalizari, daca da, cit?
Am nevoie de un avocat pentru acea somatie, sau o poate depune mandatarul meu?
Unde se depune acea somatie?
Cine ma poate ajuta in formularea unei somatii?

Sint cam multe intrebari, dar poate isi face cineva timp sa-mi raspunda.

Multumesc anticipat.
Răspunde
 24-06-2014

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,

Nu stiu daca ati rezolvat pana acum problema dvs., dar se pare ca inca nu va raspuns nimeni pe aici.

Ma incumet eu sa va raspund: in primul rand trebuie sa stiti ca nimeni nu este obligat sa meraga la avocat cand are probleme juridice, asa dupa cum nimeni nu te poate obliga sa mergi la medic daca ai probeleme de sanatate. Fiecare se poate trata si singur, ramane de vazut ulterior in functie de rezultat, daca a fost bine sau nu.
Poate depune somatia si mandatarul dvs. Dar, daca mandatarul dvs. nu are studii juridice, conform prevederilor legale, nu are voie sa puna concluzii in instanta. Somatia se depune la tribunal sau judecatorie in functie de debit.
La dvs. este vorba de o actiune in pretentii si nu de o somatie.

Daca totusi nu ati rezolvat problema, va astept la o consultatie juridica.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.