Forum avocaţi > Civil

Proces de granituire-intimpinare

26-09-2018

Buna ziua. Vreau să demarez un proces de grăniţuire, deoarece am un litigiu cu vecinul, in sensul ca exista o suprapunere de suprafete de teren, intre terenurile noastre.Vecinul are cadastru si intabulare iar eu nu am.Aceasta suprapunere de suprafete a reiesit in urma efectuarii unei lucrari de intarusare.
Intrebare:
Pentru a deschide un proces de granituire in instanta , avocatul meu are obligatia sa ataseze la Întimpinarea cererii de chemare în judecată, un document numit incheiere de respingere a cererii de intabulare de la OCPI,(adică să aibe o dovadă, pentru a motiva deschiderea procesului) sau dimpotrivă , nu este nevoie de această incheiere de respingere a cererii de intabulare de la OCPI pentru a o atasa la Intimpinare, în acest caz putând demara procesul de grăniţuire fără această încheiere de respingere a cererii de intabulare.
Mulțumesc anticipat.
Răspunde
 27-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Viomarius97 a scris pe 26-09-2018:
Buna ziua. Vreau să demarez un proces de grăniţuire, deoarece am un litigiu cu vecinul, in sensul ca exista o suprapunere de suprafete de teren, intre terenurile noastre.Vecinul are cadastru si intabulare iar eu nu am.Aceasta suprapunere de suprafete a reiesit in urma efectuarii unei lucrari de intarusare.
Intrebare:
Pentru a deschide un proces de granituire in instanta , avocatul meu are obligatia sa ataseze la Întimpinarea cererii de chemare în judecată, un document numit incheiere de respingere a cererii de intabulare de la OCPI,(adică să aibe o dovadă, pentru a motiva deschiderea procesului) sau dimpotrivă , nu este nevoie de această incheiere de respingere a cererii de intabulare de la OCPI pentru a o atasa la Intimpinare, în acest caz putând demara procesul de grăniţuire fără această încheiere de respingere a cererii de intabulare.
Mulțumesc anticipat.

Care este motivul respingerii cererii de întabulare ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2018

Am incercat sa-mi fac cadastru si intabulare la un teren cu casa, dar dupa multe incercari s-a dovedit ca vecinul are cadastru si intabulare si exista o suprapunere de suprafete de teren, in sensul ca o fisie de teren apartine si vecinului dar si mie.Mie imi apartine de drept pentru ca am gard din 1982 si nu a fost contestat niciodata de fostii vecini de la care actualul vecin a cumparat terenul si casa lui.Vecinul a facut cadastru si intabulare, dar cadastristul i-a facut un cadastru gresit, pentru ca linia de hotar dintre mine si vecin, existenta pe planul de amplasament si delimitare imobil al vecinului, nu coincide cu linia de hotar reala, existenta in teren, data de linia gardului.Gardul dintre noi este din 1982, deci cu mult timp inainte ca vecinul sa se mute linga noi.Gardul nu a fost contestat niciodată de catre fostii vecini de la care actualul vecin a cumparat casa si terenul.Practic de aici rezulta o suprapunere de suprafete, deci apare o neintelegere in privinta hotarului, care se poate rezolva numai in instanta, daca vecinul nu se retrage de buna voie.Intrebarea este urmatoarea:
Mai trebuie sa-mi fac cadastru si intabulare, apoi sa primesc respingere de la OCPI ca nu se poate intabula pe motiv de suprapunere de suprafete de teren, sau nu este nevoie de aceasta respingere de la OCPI.Am intrebat pe unii cadastristi si mi-au zis ca nu ar fi nevoie de aceasta respingere de la OCPI, altii mi-au zis ca mai bine intreb avocatul,altii mi-au zis ca de fapt aceasta incheiere de respingere a cererii de intabulare, ii trebuie avocatului la Intimpinare, ca sa dovedeasca cu ceva motivul pentru care deschide acest proces.
Răspunde
 24-09-2020

Sunt intr-o situatie similara. Cum ati rezolvat ? Proces de granituire sau cerere de rectificare la OCPI ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.