Forum avocaţi > Civil

Intrebare grea

08-10-2018

Buna seara,

Intrebarea grea este urmatoarea: agentii constatatori, definiti de lege ca atare, cum sunt sanctionati pentru refuzul lor de a aplica sanctiuni?
Mai direct: spagarii cum raspund cand se fac ca nu vad contraventiile pe care sunt platiti sa le constate si amendeze?
Cu temei legal, daca se poate.
Multumesc foarte mult.
Ma indoiesc ca stie cineva ca am mai intrebat si nimeni nu a raspuns.

Stima!
Răspunde
 08-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
In primul rand nu este un civil, ci un penal. Se incadreaza la infractiunea prevăzută de Art. 297 Noul Cod Penal Abuzul în serviciu definit
"(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA."
Succes !

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2018

Da, aveti perfecta dreptate. Problema mea este ca in penal nu am sanse sa razbesc cu ei. E prea mare putregaiul. Nu stiu de vreun functionar public sa fie condamnat pentru asa ceva.
Eu am de gand sa ma iau la lupta cu politia si primaria. Din ce am vazut pe ROLII, nu sunt spete ajunse la condamnare. Si nu vreau sa pierd timp.
De aceea caut in civil ceva de care sa ma leg.
Ei oricum sunt obisnuiti cu penalul si ca scapa.
Va multumesc foarte mult. Poate apare o idee salvatoare.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.