Forum avocaţi > Civil

Am dreptul la cheltuieli de judecata?

12-10-2018
Vizitator
Buna ziua,

Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari in actiune de pretentii ca nu am platit niste cheltuieli. Cererea de chemare in judecata li s-a anulat. Am dreptul la cheltuieli de judecata, va rog?
Am avut cheltuieli, desigur, sa ma apar.
Multumesc frumos,

Calinescu Georgiana
Răspunde
 12-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
De vreme ce cererea nu v-a fost comunicată, fiind anulată, nu aveți dreptul la cheltuieli deoarece nu ați fost nevoită la asigurarea apărării.
Dacă însă v-a fost comunicată cererea și ați cheltuit bani în vederea apărării, aveți dreptul la cheltuieli chiar dacă cererea principală a fost anulată.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-10-2018
Vizitator
A fost un proces foarte lung castigat de mine. Am facut cerere reconventionala, m-am luptat multe luni cu ei in instanta. Cu dovezi, cu multe cheltuieli.
Am timbrat cererea reconventionala care in final a fost anulata pentru ca cererea lor principala s-a dus si ea la cimitir.
Deci, asa gandesc ca am dreptul la a mi se acoperi cheltuielile toate, nu?
Multumesc.
Răspunde
 14-10-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ce obiect a avut cererea dvs reconventonala ? Ce solutie juridica aveti pe cea principala ? Dar pe reconventionala. Caci cu siguranta nu e anulata caci aceasta se dispune doar pt netimbraj, lipsa semnaturii sau neindeplinirea obligatiilor puse in sarcina in faza administrativa nu in cea de judecata unde inteleg ca ati ajuns.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Daca nu ati cerut cheltuielile de judecata in timpul judecatii si inainte ca instanta de judecata sa ramana in pronuntare - NU AVETI dreptul la cheltuieli de judecata.
Totodata, pentru cheltuielile de judecata trebuia sa faceti dovada cheltuielilor care au avut legatura cu acel proces.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2018
Vizitator
Bună ziua.Am găsit pe site-ul judecătoriei Cum ca am o încuviințare de executare silita intr-un proces cu banca (credit ipotecar),încuviințare data pe 31 aug.N-am primit încă nimic..somație, etc.din partea executorului.;n-as vrea sa pierd termenul de 15 zile în care pot face contestație. Ce mă sfătuiți sa fac?Sa iau legătura cu executorul?...Mulțumesc
Răspunde
 15-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
Pana executorul nu va aduce la cunostinta executarea sau banca nu va aduce la cunostinta poprirea nu puteti depune contestatie la executare S-ar respinge ca fiind facuta inainte de termen pentru o masura care nu s-a dispus inca.
Ce puteti face pana atunci este sa:
1 Va retrageti banii din banca.
2. Sa luati legatura cu banca si sa va anunte cand s-a dispus poprirea.
Abia de la data comunicarii popririi sau executarii curge pt dvs termenul de 15 zile.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2018
Vizitator
Mulțumesc frumos pentru răspuns. .Eu eram îngrijorată ca a treçut o luna jumătate de la incuviintarea executării, și n-am primit nici o somatie, etc.Dar probabil e de durată, în funcție de ..executor.
O seara frumoasa..
Răspunde
 16-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
DA.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-10-2018

Av.GERBER a scris pe 14-10-2018:
Ce obiect a avut cererea dvs reconventonala ? Ce solutie juridica aveti pe cea principala ? Dar pe reconventionala. Caci cu siguranta nu e anulata caci aceasta se dispune doar pt netimbraj, lipsa semnaturii sau neindeplinirea obligatiilor puse in sarcina in faza administrativa nu in cea de judecata unde inteleg ca ati ajuns.

Buna seara,

Iata: Admite excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant a reclamantei-pârâte. Anulează cererea principală. Anulează cererea reconvenţională.

In acest context, astept raspuns la intrebarea sotiei mele, va rog. Eu consider ca avem dreptul la cheltuieli de judecata.
Răspunde
 16-10-2018

Avocatib@yahoo.com a scris pe 14-10-2018:
Daca nu ati cerut cheltuielile de judecata in timpul judecatii si inainte ca instanta de judecata sa ramana in pronuntare - NU AVETI dreptul la cheltuieli de judecata.
Totodata, pentru cheltuielile de judecata trebuia sa faceti dovada cheltuielilor care au avut legatura cu acel proces.

Asa? Nu cred. Am specificat la instanta ca voi cere pe cale separata deci raspunsul dvs. nu se regaseste in ce zice legea la drepturile mele.
Normal ca voi face aceasta dovada, nu stiu de ce considerati ca cei care nu au absolvit dreptul nu stiu sa citeasca codul civil sau CPC?
Intrebarea mea nu era legata de ce ziceti dvs. dar multumesc de efort.
Răspunde
 16-10-2018

Ana-Maria F a scris pe 15-10-2018:
Mulțumesc frumos pentru răspuns. .Eu eram îngrijorată ca a treçut o luna jumătate de la incuviintarea executării, și n-am primit nici o somatie, etc.Dar probabil e de durată, în funcție de ..executor.
O seara frumoasa..

ALO>>> ANA MARIA F, aici e topicul altcuiva. Nu mai posta aiurea, pune mana si invata cum se face asta pe un forum.
Răspunde
 17-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ana-Maria F a scris pe 15-10-2018:
Bună ziua.Am găsit pe site-ul judecătoriei Cum ca am o încuviințare de executare silita intr-un proces cu banca (credit ipotecar),încuviințare data pe 31 aug.N-am primit încă nimic..somație, etc.din partea executorului.;n-as vrea sa pierd termenul de 15 zile în care pot face contestație. Ce mă sfătuiți sa fac?Sa iau legătura cu executorul?...Mulțumesc

Cererea de încuviințare a executării silite nu se judeca cu citarea Dvs. Ca urmare a încuviințării executării silite, executorul va va trimite o somație, iar de la acel moment puteți sa formulați contestație la executare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.