Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Mama,mea fiica din prima casatorie ....poate fi mastenitoare dupa tatal decedat?B

13-10-2018
Vizitator
Buna seara! Am o nelamurire si in acelasi timp o teama in legatira cu mostenirea care i/ar reveni mamei dupa decesul tatalui. Lucrurile stau cam asa!
Bunicul meu a decedat in data de 29 octombrie 2016, la scurt timp mama a fost contactat de catre sotia acestuia in vederea deschiderii succesiunii dar nu s-au inteles si practic mama mea nu a semnat niciun fel de act nicaieri. La scurt timp,aproximativ 6 luni dupa decesul bunicului a decedat si sotia acestuia si intr-un final nu s-a mai deschis nimic (mama nefiind citata niciunde) . As dori sa stiu daca mama inca mai are dreptul la ceva atata timp cat nu a facut la notar declaratia aceea de acceptare a mostenirii,nestiind ca trebuie facuta. Nu a avut posibilitati materiale sa se ocupe de pomeni sau chestii de genul,si nici nu a indraznit sa intre in casa tatalui ei ptr a lua ceva de acolo sau a face ceva pentru ca nu i sa parul normal. Acum,sora sotiei bunicului a mers la un avocat si acesta a invatato cum sa acctioneze si cum sa faca ca sa aiva drept de mostenire. Noi nici macar nu am apucat sa platim macar o taxa un impozit ceva la primarie prin care sa dovedim a acceptam partea bunicului. In momentul de fata stiu ca ternul si casa sunt mostenite de la parintii lui si ca impreuna cu sotia aveai decat jumatate de casa luata prin contract de vanzare cumparare de la strabunica . Cum ar trebui sa pricedam sau ce ar trebuii sa facem ca mama sa castige partea ei de mostenire? Am fost amenintata de catre avocatul surori bunicii vitrege ca dumnealui a pregatit toate actele ca mama sa nu mai mosteneasca nimic .imi doresc foarte mult sa-mi ajut mama sa castige ptr ca nu isi doreste altceva decat sa locuiasca in casa in care sa nascut . Multumesc anticipat!
Răspunde
 14-10-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Cel mai bine ar fi ca mama dvs, sa mearga la un notar si sa dea o declaratie prin care accepta mostenirea de pe urma parintilor.
O astfel de declaratie nu este asa scumpa. Se taxeaza cu o suma pana in 100 lei.
Nu cred sa nu dispuna de acesti bani.
Apoi, in cazul in care ”avocatul surorii vitrege” va deschide un proces, ar fi indicat ca mama dvs. sa se prezinte si eventual sa si contacteze un avocat care sa studieze actele din dosar.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Mama sau dvs. in locul mamei uitativa pe portalul instantei de judecata si vedeti daca s-a deschis sau nu dosar pentru succesiunea bunicului / tatalui, etc.
In paralel NEAPARAT sa se duca la un notar si sa dea declamate de acceptare a mostenirii. (se taxeaza cu maxim 100 lei).
Si totodata la cartea funciara aveti posibilitatea sa depuneti o notificare de interes asupra imobilului ca fiind mostenitoare.
Pentru toate astea NU este nevoie sa plateasca impozit.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2018
Vizitator
Multumesc din suflet! Mi se spusese ca este deja foarte tarziu pentru declaratia respectiva si ca nu mai avea rost sa o faca ptr ca este depasit termenul ! Acum nu mai este vb de bani ca am facut eu un imprumut ptr a o ajuta. Multumesc inca odata!
Răspunde
 15-10-2018
Vizitator
Multumesc! Aici problema este ca tatal mamei si mama vitrega nu au mai avut copii si in momentul de fata cea care tot nu se pune de acord cu noi ,sa cadem la o intelegere, este sora mamei vitrege ...asta nu inteleg eu,cum ar putea vreodata o cumnata sa mosteneasca partea bunicului. Multumesc frumos ptr sfat!
Răspunde
 15-10-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Alexandra a scris pe 15-10-2018:
Multumesc! Aici problema este ca tatal mamei si mama vitrega nu au mai avut copii si in momentul de fata cea care tot nu se pune de acord cu noi ,sa cadem la o intelegere, este sora mamei vitrege ...asta nu inteleg eu,cum ar putea vreodata o cumnata sa mosteneasca partea bunicului. Multumesc frumos ptr sfat!

„sora mamei vitrege” o mosteneste pe mama vitrega pentru ca aceasta nu a avut niciun copil.
prin urmare cumnata nu mosteneste partea bunicului direct ci indirect (adica va mosteni ce i-a revenit mamei vitrege de pe urma bunicului).

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Mama fiind succesor direct (fiica mamei bunicului), deci in linie directa are mai mult de castigat decat acea sora a sotiei supravietuitoare. Este greu sa faci o dezbatere de succesuine atata timp cat nu discuti pe hartie cu clientul. Asa ca sugestia este sa vorbiti direct cu un avocat si/sau un notar sa va explice.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.