Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Soti cu copii fiecare, niciunul in comun, care sunt cotele de mostenire in cazul decesului unuia di

15-10-2018

Casatoriti de 7 ani, el are 2copii din relatii anterioare, eu am 4 copii din 2 casatorii anterioare, nu avem copii impreuna, el vrea sa ne despartim ca simte ca nu mai are mult de trait dupa un infarct aprox. recent....sa nu ma incurce zice el....si oricum are viata lui de 5 ani incoace in belgia...pe timpul casatoriei am investit intr-un teren si am ridicat o casa...valoare aprox 60 000 euro....am 2 intrebari....va rog daca se poate sa -mi raspundeti...multumesc anticipat.....
1.in cazul decesului unuia dintre noi, care sunt cotele de mostenire pt toti cei implicat( soti, copii, am facut referire mai sus);
2. In cazul unui partaj (in instanta sau la notar) care ar fi procentele ce se atribuie in cazul nostru, noua sotilor, (la notar ce ar trebui sa acceptam sau nu unul de la celalalt)?
Răspunde
 15-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Buna ziua.
1. La deceuul unuia din soti, cel supravietuitor mosteneste 1/4 din cota sotului decedat, copii restul de 3/4. Sotul supravietuitor intotdeuna vine in concurs cu celelalte clase de mostenitori. Prima clasa de mostenitori este clasa a -I-a din care fac parte copii si parintii decedatului. Cand exista copii, acestia au intotdeuna prioritate fata de parintii decedatului. De obicei nu se pun astfel de probleme pt ca sunt ffff rare cazurile cand parintii decedatului ar vrea ceva in devavoarea nepotilor.
Deci in cazul dvs mosteniti 1/4 din averea care o lasa sotul adica 1/4 din 1/2 cota sotului decedat.
Masa succesorala a sotului decedat fiind formata toate bunurile acestuia obtinute inainte de casatorie si din 1/2 din bunurile obtinute in timpul casatoriei.
2. In cazul unui divort in mod normal si uzual bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart la jumatate. Exista cazuri cand la obtinerea bunurilor au participat terte parti (ex donatii de la parinti, etc). In acest caz balanta cotelor de bunurilor pot fi mai mari sau mai mici.
Mai exista posibilitatea in care se impart bunurile si nefiind impartibile sau partile nu vor sa le instraineze sa imparta egal pretul, cel care obtine bunul este obligat la plata echivalenturlui banesc.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Adelamea a scris pe 15-10-2018:
Casatoriti de 7 ani, el are 2copii din relatii anterioare, eu am 4 copii din 2 casatorii anterioare, nu avem copii impreuna, el vrea sa ne despartim ca simte ca nu mai are mult de trait dupa un infarct aprox. recent....sa nu ma incurce zice el....si oricum are viata lui de 5 ani incoace in belgia...pe timpul casatoriei am investit intr-un teren si am ridicat o casa...valoare aprox 60 000 euro....am 2 intrebari....va rog daca se poate sa -mi raspundeti...multumesc anticipat.....
1.in cazul decesului unuia dintre noi, care sunt cotele de mostenire pt toti cei implicat( soti, copii, am facut referire mai sus);
2. In cazul unui partaj (in instanta sau la notar) care ar fi procentele ce se atribuie in cazul nostru, noua sotilor, (la notar ce ar trebui sa acceptam sau nu unul de la celalalt)?

In cazul decesului unuia dintre soti, pentru bunurile dobandite in timpul casatoriei, copiii mostenesc o cota de 3/8, iar sotul supravietuitor o cota de 5/8. In cazul partajului, cotele sotilor se prezuma a fi egale, respectiv de 1/2.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.