George a scris pe 22-10-2018: Buna ziua, Mama baietelului meu care mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca,custodie comuna,nu vrea sa-si dea acordul pentru a putea iesi din tara impreuna cu baietelul meu. In hotararea judecatoreasca nu i sa fixat un program parental,de vizitare etc. De doi ani de cand am aceasta hotarare nu a platit pensia de intretinere fixata de instanta. Intrebarea mea este urmatoarea : Daca nu are stabilit prin instanta un program parental, mai am nevoie de acordul ei in vederea iesirii din tara ? Vrem sa mergem in vizita. Va multumesc ! Atat timp cat exercitarea autoritatii parintesti se efectueaza in comun, aveti nevoie de acordul mamei pentru a putea calatori cu minorul in afara tarii. Daca mama nu isi exprima acordul in acest sens, va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru suplinirea acordului acesteia. Referitor la pensia de intretinere, puteti formula o plangere penala impotriva mamei pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. |