Forum avocaţi > Civil

Respingere instanta Craiova ca fiind neintemeiata

07-11-2018

Buna ziua, am o speta de fond funciar. Pe data de 27.10.2018 la dosarul deschis la Tribunalul din Craiova am primit sentinta cu drept apel ca respinge actiunea ca fiind neintemeiata.
Pe scurt este asa.
In 1991 mama mea care a decedat in 1996 face cerere la Primaria Dolj impreuna cu fratii dansei si se da un titlu de proprietate pe o suprafata de 6,33 ha pentru toti fratii. In 2000 fratele mamei la reconstituirea dreptului de proprietate,pentru diferenta de 23 ha este pus in posesie direct , dar titlurile sunt facute doar pe numele dansului desi conform primului titlu se cunosteau mostenitorii. Eu am facut cerere de anulare in parte ale aceste titluri deoarece conform primului titlu si mama are drept in continuare dupa terenurile care au apartinut tatalui sau, respectiv bunicului meu conform primului titlu emis. Instanta mi-a respins cererea avand drept de recurs in 30 de zile.
Mentinez ca nici o institutie nu au transmis nici un act desi instanta i le-a cerut: primariei, perfectura, etc. pentru a demonstra cum s-au dat terenurile respective.
Am aflat vineri de la Primarie, registrul agricol ca nu au primit plicul cu cererea de la tribunal pe ce baza au dat terenurile. Mi-a spus dl. de la registrul agricol. ca mama apare la ei in procesul verbal de inregistrare pe 3.09.1991 cu cererea nr. 4, si fratii dansei au numarul 2 si 3 si ca cererea este facuta pentru toate cele 30 ha pe care le-a detinut bunicul meu, respectiv tatal dansei conform dovezii de la arhiva nationala.
Atunci pe prima lege s-a dat doar 10 ha si lor conform primului titlu i s-au dat 6,33 ha la toti 3. Ulterior mama a decedat in 1996 si tata in 1997 si unchiului meu conform legii din 2000 i s-au dat restul de teren doar lui.
Credeti ca am sanse de castig de cauza? Mama nu are drept si la diferenta de pamant ramasa sau doar fratele saul?
Va multumesc din suflet pentru amabilitatea de a-mi raspunde .
Răspunde
 08-11-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
din cele aratate de dvs. ar trebui sa aveti sanse.
Dar, conteza foarte mult cum a fost formulata cererea la instanta, ce temei juridic a fost precizat. De asemenea conteaza foarte mult motivarea instantei de fond.
In apel trebuie demontate motivarea instantei de fond.
Va recomand ca macar cererea de apel sa va fie redactata de un avocat, daca nu aveti resurse financiare pentru a angaja un avocat sa va reprezinte in tot procesul.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-11-2018
Vizitator
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns. Am uitat sa va mentionez ca mama mea a decedat in 1996 si tata 1997 si eu nu am stiut de restul terenurilor, nu stiam ca avea atat teren bunicul din partea mamei. Ca atare alte cereri nu am mai facut oentru reconstituire sau altceva. Daca mama a cerut de prima data cand era in viata toata suprafata si s a dat doar 6 ha la toti 3 ca asa era atunci dupa care s a dat restul mai am sanse sa cer dierenta sau daca nu s a mi facut cereri raman doar unchiului desi sunt dupa bunicul terenurile?
Răspunde
 08-11-2018
Vizitator
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns. Am uitat sa va mentionez ca mama mea a decedat in 1996 si tata 1997 si eu nu am stiut de restul terenurilor, nu stiam ca avea atat teren bunicul din partea mamei. Ca atare alte cereri nu am mai facut oentru reconstituire sau altceva. Daca mama a cerut de prima data cand era in viata toata suprafata si s a dat doar 6 ha la toti 3 ca asa era atunci dupa care s a dat restul mai am sanse sa cer dierenta sau daca nu s a mi facut cereri raman doar unchiului desi sunt dupa bunicul terenurile?
Răspunde
 08-11-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Sunt foarte sensibile aceste probleme.
Nu exista o practica judiciara unitara, iar in astfel de cazuri, fiecare parte se foloseste de practica judiciara care o avantajeaza.
Ramane sa folositi argumentele care va avantajeaza si, nu in ultimul rand, este important ce opinie impartaseste completul de judecata in legatura cu aceste aspecte.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.