Forum avocaţi > Civil

Renunțare la custodia copilului

09-11-2018
Vizitator
Sunt divorțată de 4 ani și am custodie comună asupra copilului in vârstă de 8 ani, cu domiciliul la mine. Aș dori să știu ce trebuie să fac pentru a ceda custodia către tată , adică să schimbe copilul domiciliul la el.
Răspunde
 09-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
introduceți o acțiune de modificare a măsurii asupra copilului, respectiv de schimbare a locuinței la tata. Instanța va decide in funcție de interesul superior al copilului. Tatăl copilului ce părere are cu privire la intenția Dvs, este de acord ? Care sunt motivele Dvs ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-11-2018
Vizitator
Tatăl are interesul de a lua copilul, bazându/se pe suma mare ce o voi plăti ca pensie alimentară, dar eu intenționez să renunț la orice drept asupra copilului. Cel mic este manipulat de bunul lui tată. Menționez că tata va fi executat pentru restanțele la pensia alimentară. Este de fapt o luptă care nu este spre binele copilului, doar că eu am obosit să lupt.
Răspunde
 10-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu puteți să renunțați la copil. Dacă minorul va avea locuinta la tată veți fi obligată la plata pensiei de întreținere.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-11-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dana a scris pe 09-11-2018:
Tatăl are interesul de a lua copilul, bazându/se pe suma mare ce o voi plăti ca pensie alimentară, dar eu intenționez să renunț la orice drept asupra copilului. Cel mic este manipulat de bunul lui tată. Menționez că tata va fi executat pentru restanțele la pensia alimentară. Este de fapt o luptă care nu este spre binele copilului, doar că eu am obosit să lupt.

Chiar daca domiciliul minorului va fi stabilit la tata, dvs. veti fi obligata la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-03-2022
Vizitator
Bună dimineața sînt o mama a unei fetițe de 13 ani separată de sot dar nedivortată de un an fetița e cu domiciliu stabil la mine de de cresterea si educarea ei mă ocup doar eu întrebarea mea e ar putea tatăl să renunte de bună voie la custodia fetiței ca eu sâ nu mai am nevoie de procură de la el pt ai face carte de identitate ,pasaport sau declarație de călătorie !?
Răspunde
 06-03-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Nu, insa puteti solicita exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, cu toate ca aceasta se acorda in situatii exceptionale.

Va trebui sa promovati actiunea de divort, solicitand si modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-08-2022
Vizitator
Buna ziua,eu am divorțat de soț am 2 copii,și acum după 5 copilu cel Mare vrea la tasu,și sunt chemata în judecata ce pot sa fc îmi trebuie și mie avocat .
Răspunde
 24-08-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Chestiunile legate de situatia minorului se pot modifica, pana la majoratul acestuia, in functie de situatia de fapt.

Doriti ca domiciliul minorului sa ramana la dvs?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-04-2023
Vizitator
Sânt divorțat de 5 ani.Plătesc pensie pt fetiță.Avem custodie comună.Pot renunța la custodie și să nu m-ai plătesc pensie deoarece nu pot vedea fetița.
Răspunde
 21-04-2023
Vizitator
Sânt divorțat de 5 ani.Plătesc pensie pt fetiță.Avem custodie comună.Pot renunța la custodie și să nu m-ai plătesc pensie deoarece nu pot vedea fetița.Fetița are 16 ani și e cu handicap grav.
Răspunde
 21-04-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Nu, insa puteti solicita stabilirea unui program de vizita.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.